2021'in en popüler bebek isimleri belli oldu. Listenin ilk iki sırasında dikkat çeken isimler. TÜİK Türkiye'nin nüfusunu açıkladı. Erkek ve kız çocuklarına en fazla koyulan isimler belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu yayımladığı nüfus verilerinde bebeklere koyulan en popüler isimleri açıkladı. 2021 yılında doğan bebeklere verilen en yaygın iki isim belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
2021'in en popüler bebek isimleri belli oldu. Listenin ilk iki sırasında dikkat çeken isimler. TÜİK Türkiye'nin nüfusunu açıkladı. Erkek ve kız çocuklarına en fazla koyulan isimler belli oldu

Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan 1927 yılı genel nüfus sayımı sonucuna göre, 13 milyon 648 bin 270 kişi olan Türkiye nüfusu, yıllar içinde sürekli artma eğilimi göstererek 2021 yılında 84 milyon 680 bin 273 kişiye ulaştı.

Cinsiyete göre nüfusun dağılımına bakıldığında, Cumhuriyetin ilk yıllarında önceki savaş döneminin de etkisiyle kadın nüfus erkek nüfustan fazla iken yıllar içinde kadın ve erkek nüfus hemen hemen eşit büyüklüğe ulaştı.

Erkek nüfus 1927'de 6 milyon 563 bin 879 kişi iken 2021 yılında 42 milyon 428 bin 101 kişi oldu. Kadın nüfus ise 1927'de 7 milyon 84 bin 391 kişi iken 2021 yılında 42 milyon 252 bin 172 kişi oldu.

AKRABALAR BİRBİRLERİYLE YAŞAMAYA BAŞLADI 

Türkiye'de hanehalkı tipleri incelendiğinde, yıllar içinde tek kişilik hanehalkları ile aralarında eş, anne-çocuk veya baba-çocuk ilişkisi olmayan fertleri içeren; diğer bir ifadeyle çekirdek aile bulunmayan birden fazla kişiden oluşan hanehalklarının oranında artış olduğu gözlendi.

2021'in en popüler bebek isimleri belli oldu. Listenin ilk iki sırasında dikkat çeken isimler. TÜİK Türkiye'nin nüfusunu açıkladı. Erkek ve kız çocuklarına en fazla koyulan isimler belli oldu - Resim : 2

 Tek çekirdek aile olarak ifade edilen, yalnızca eşlerden veya eşler ve çocuklarından veya tek ebeveyn ve en az bir çocuktan oluşan hanehalkları ile geniş aile olarak tanımlanan ve en az bir çekirdek aile ve diğer kişilerden oluşan hanehalklarının oranında yıllar içinde azalma olduğu görüldü.

EN ÇOK KULLANILAN ERKEK İSMİ YUSUF KIZ İSMİ ZEYNEP

Ülkemizde 2021 yılında doğan bebeklere verilen isimler incelendiğinde, erkeklerde Yusuf, kızlarda ise Zeynep isminin ilk sırada yer aldığı görüldü.

2021'in en popüler bebek isimleri belli oldu. Listenin ilk iki sırasında dikkat çeken isimler. TÜİK Türkiye'nin nüfusunu açıkladı. Erkek ve kız çocuklarına en fazla koyulan isimler belli oldu - Resim : 3

Türkiye nüfusu içinde cinsiyete göre en çok kullanılan isimler incelendiğinde ise erkeklerde Mehmet, kadınlarda da Fatma isminin ilk sırada olduğu gözlendi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin