2021 yılı Polis Meslek Yüksekokulu Giriş Sınavı sonuçları açıklandı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ihtiyacı olan erkek, kadın polis memuru adayı öğrenci alımı için Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan 2021 Yılı Polis Meslek Yüksekokulu Giriş Sınavı sonuçları açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
2021 yılı Polis Meslek Yüksekokulu Giriş Sınavı sonuçları açıklandı

EGM'den yapılan yazılı açıklamaya göre; sınavlarda başarı sıralaması, adayların aldığı en yüksek puandan aşağı doğru yapıldı ve PMYO'da eğitime alınacak polis memuru adaylarının PMYO Müdürlüklerine planlamaları yapıldı. Asıl olarak sınavı kazanan adayların PMYO Müdürlüklerine geçici kaydı sırasında eksik belge getiren, intibak eğitimi için bildirilen günün mesai bitimine kadar başvuruda bulunmayan, intibak eğitimi sırasında kendi isteği ile eğitim merkezinden ayrılan veya ilgili mevzuat gereği PMYO öğrencisi olamayacakları sağlık kurulu raporu ile tespit edilen adayların yerine puan sırasına göre yedek adaylar çağrılacak.

Adaylar, sınav sonuçlarını Emniyet Genel Müdürlüğünün 'https://www.egm.gov.tr' internet sitesi ile Polis Akademisi Başkanlığının 'http://www.pa.edu.tr' internet sitesinden T.C. kimlik numaraları ve e-devlet şifrelerini girerek öğrenebilecek. Asıl olarak başarılı olan adaylar, intibak eğitiminin başlayacağı 7 Kasım'da saat 17.00'ye kadar planlandıkları PMYO Müdürlüklerinde hazır bulunacak.

Öte yandan, bu açıklamanın, Polis Akademisi Başkanlığı PMYO Giriş Yönetmeliği hükümleri uyarınca adaylara tebliğ niteliğinde olduğu, sınav sonuçları hakkında ayrıca açıklama ve adayların kendilerine yazılı tebligat yapılacağı belirtildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin