2021 Eylül ayı faiz kararı: Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? PPK toplantısı ne zaman?

Merkez Bankası’nın Eylül ayına ilişkin politika faiz kararı için bekleyiş sürüyor. Uzun bir süredir toplantı sonrası faizleri sabit tutma kararı alan Merkez Bankası’nn Eylül ayında herhangi bir değişikliğe gidip gitmeyeceği merak konusu oldu. Bir süredir yüzde 19’da sabitlenen politika faizinin ne olacağı yapılacak PPK toplantısından sonra belli olacak. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Google Haberlere Abone ol
2021 Eylül ayı faiz kararı: Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? PPK toplantısı ne zaman?

Döviz e altın fiyatları üzerinde etkili olan faiz kararı, Merkez Bankası tarafından uzun bir süredir yüzde 19’da sabit bırakıldı. 2021 yılı Eylül ayına ilişkin olarak yapılacak PPK toplantısından sonra ise faizlerin düşüp düşmeyeceği belli olacak. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Politika faiz kararı ne zaman açıklanacak?

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2021 Eylül ayı faiz kararı: Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? PPK toplantısı ne zaman?

Merkez Bankası’nın yayımladığı toplantı takvimine göre PPK toplantısı 23 Eylül günü yapılacak. Toplantı sonrasında saat 14:00’de politika faizlerinin ne olacağı hakkında bilgilendirme yapılacak.

Uzun bir süredir faizleri yüzde 19’da sabit bırakan Merkez Bankası’nın dolardaki düşüş sonrası faiz indirimine gidip gitmeyeceği, 23 Eylül’den sonra netleşmiş olacak.

AĞUSTOS’TA SABİT KALDI

2021 Eylül ayı faiz kararı: Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? PPK toplantısı ne zaman? - Resim : 2

TCMB'den faiz oranlarına ilişkin yapılan duyuruda, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu'nun (PPK), politika faizini yüzde 19 düzeyinde sabit tutmaya karar verdiği açıkladı.

Enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar politika faizinin, güçlü dezenflasyonist etkiyi muhafaza edecek şekilde, enflasyonun üzerinde bir düzeyde oluşturulmaya devam edileceği vurgulanan duyuruda, "Fiyatlar genel düzeyinde sağlanacak istikrar, ülke risk primlerindeki düşüş, ters para ikamesinin başlaması, döviz rezervlerinin artış eğilimine girmesi ve finansman maliyetlerinin kalıcı olarak gerilemesi yoluyla makroekonomik istikrarı ve finansal istikrarı olumlu etkileyecektir. Böylelikle, yatırım, üretim ve istihdam artışının sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde devamı için uygun zemin oluşacaktır. Kurul, kararlarını şeffaf, öngörülebilir ve veri odaklı bir çerçevede almaya devam edecektir." değerlendirmesi yapıldı.

 2021 Eylül ayı faiz kararı: Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? PPK toplantısı ne zaman? - Resim : 3

 

 

2021 MERKEZ BANKASI FAİZ KARARLARI

2021 yılının başında Ocak ve Şubat aylarında yüzde 17’de sabit tutulan faiz, daha sonra Mart ayında 200 baz puan artırılarak yüzde 19’a yükseltildi.

Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında ise Merkez Bankası faizler hakkında yeni bir karar almadı ve faizleri yüzde 19’da sabit bıraktı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin