2020'nin en çok okunan kitapları belli oldu

D&R’ın hazırladığı çok satanlar listesi, 2020’yi evde nasıl geçirdiğimizi gözler önüne serdi. Buna göre evde geçen 2020’de en çok Scrabble oynadık, hobilerimize vakit ayırdık, Şeker Portakalı okuduk.

Google Haberlere Abone ol
2020'nin en çok okunan kitapları belli oldu

D&Rın hazırladığı çok satanlar listesi, 2020’yi evde nasıl geçirdiğimizi gözler önüne serdi. Yılın başından bu yana en çok hangi şarkılar dinlendi? Evde geçirdiğimiz sürede hangi oyunları daha çok oynadık? En çok okunan kitaplar hangileriydi? İşte D&R’ın hazırladığı listelerden derlenen 2020 yılının enleri…

Covid-19 nedeniyle geride bıraktığımız yılın büyük kısmını evde geçirirken, zorlu süreci kültür, sanat ve eğlence ürünleriyle keyifli hale getirdik D&R, 2020’nin en çok satan kitap, plak, elektronik ürün, oyun, hediyelik eşya ve kırtasiye ürünlerini açıkladı.

Bu yıl bol bol kitap okuduk

Bizi kendi dünyamızdan uzaklaştırıp bambaşka dünyalara açılan birer kapı olan kitaplar, 2020’de de en yakın arkadaşlarımız oldu. Kitap kategorisinde, edebiyat dünyasının unutulmaz klasiği “Şeker Portakalı” 2020 yılının en çok okunan kitabı oldu, “Bir Ömür Nasıl Yaşanır?” “Ben Kazanmadan Bitmez”, “Kasiyer”, “Son Cüret” kitapları da en çok okunanlar arasına girdi.

2020’nin çok okunan kitapları

Şeker Portakalı-Jose Mauro De Vasconcelos, Bir Ömür Nasıl Yaşanır?-İlber Ortaylı, Ben Kazanmadan Bitmez-Bircan Yıldırım, Kasiyer-Sayaka Muraka, Son Cüret-Yılmaz Özdil, Hiç'likten Gelen Güç-Tuğçe Işınsu, Camdaki Kız-Gülseren Budayıcıoğlu, Sineklerin Tanrısı-William Golding, Bilinçaltının Gücü-Zihinsel ve Bedensel İyileşme-Joseph Murphy, Körlük-Jose Saramago, Gör Beni-İki Devrin Hikayesi-Akilah Azra Kohen, Aşk ile Anı Seyretmek-Kemal Sayar, Ben Kirke-Madeline Miller, İçimizdeki Şeytan-Sabahattin Ali, Kitapları Kurtaran Kedi-Sosuke Natsukawa, Kendine Hoş Geldin-Miraç Çağrı Aktaş, Bülbülü Öldürmek-Harper Lee, Senin Suçun Değil-Beyhan Budak, Gerçek Mucize Kendine İnanmaktır-Ethem Emin Nemutlu, Dünyanın Uyanışı-Şengül Boybaş

Çocuk kitapları

#EvdeKal süreci çocukların kitap okuma alışkanlığı kazanması açısından da oldukça verimli geçti. Aileler evde geçen süreçte çocuklarının güzel vakit geçirmesi için pek çok aktivite hazırlarken kitapların gücünden de yararlandı. Çocuk edebiyatı klasiklerinin de yer aldığı en çok satın alınan çocuk kitapları listesinde ilk sırayı Harry Potter ve Felsefe Taşı-1.Kitap aldı. Her kuşağın sevgilisi Küçük Prens ve Çizgili Pijamalı Çocuk kitapları da miniklerin tercihi oldu.

2020’de çocukların çok okuduğu kitaplar

Harry Potter ve Felsefe Taşı-1.Kitap-J.K. Rowling, Küçük Prens-Antoine de Saint-Exupery, Çizgili Pijamalı Çocuk-John Boyne, Kral Şakir 9-Muhtişim Dedektifler!-Varol Yaşaroğlu, Kraliçeyi Kurtarmak-Vladimir Tumanov, Hayvanlar Senfonisi-Dan Brown, Bebek Dokun ve Hisset-İlk Kelimeler-Kolektif, Kıtkıt'ın Az Çok Gerçek Maceraları-Henry Cole, Her Güne 1 Aktivite-90 Aktivite-Kolektif, Kağıttan Son Turna Kuşu-Kerry Drewery.

Evde müzik dinlemenin keyfini çıkardık

Evlerimizde geçirdiğimiz 2020 yılında, keyifli vakit geçirmek adına farklı hobiler öne çıktı. Nostaljik pikaplar bu yıl evlerin baş köşesinde yer aldı. Pikaplarla müziğin en özel halini sunan plaklar da sıklıkla tercih edildi. D&R’ın satış verilerine göre plak kategorisinde “Radyo Şarkıları 1”, bu yıl en çok satan plak olurken Linda Çandır’ın “Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar-2”, Sezen Aksu’nun “Sen Ağlama” ve Teoman’ın “Gönülçelen” plaklarıyla “Radyo Şarkıları 2” de listeye girdi. “Altın Düetler”, Zeki Müren’in “Gözlerin Doğuyor Gecelerime”, Duman’ın “Seni Kendime Sakladım” plakları listede kendine yer bulan diğer yerli plaklardandı. Yabancı plaklarda çeşitli sanatçıların seslendirdiği “Oldies But Goldies”, “Unforgettable The Very Best Of Jazz” ve Queen’den “A Night At The Opera”, yılın en çok satan plakları arasında yer aldı.

Hijyen ürünleri zirvede yer aldı

İçerisinde bulunduğumuz pandemi sürecinde alışveriş tercihleri kendini gösterdi. D&R’ın çok satanlar listesine, 2020’de ilk kez hijyen ürünleri de girdi. Evde kaldığımız dönemde sağlık konusuna büyük hassasiyet gösterilirken kolonya, maske, ıslak mendil ve antibakteriyel jel, çok satan hijyen ürünleri olarak sıralandı.

Hediyelik eşyalara ilgi yoğundu

Sevdiklerimizle 2021’e girerken yeni bir seneyi mutlu karşılamanın tadına vardık. Yılbaşı süsleri, kar küreleri ve kupalar, hediyelik kategorisinde en çok satanlar arasında yer aldı. Çocuklar için evde yapılabilecek en keyifli aktivitelerin başında resim yapmak geliyor. Çocukları renkli dünyalarla buluşturan boya kalemleri, pastel boyalar ve suluboyalar, evde geçen süreye eğlence kattı.

2020’de ofisimizi evimize taşıdık

Ofislerin evlere taşındığı 2020’de kırtasiye ürünleri de her zamankinden daha fazla ilgi gördü. Kırtasiye kategorisinin en çok satan ürünleri kalemler, sırt çantası, kalemkutu ve matara oldu. 2021 Astroşifa Ajandası, Melimelek Zamansız Ajanda, Saatli Maarif Takvimi ve 2021 Güzel Kelimeler Takvimi de bu yıl büyük ilgi gördü.

En çok Scrabble oynadık

Evlerimizde geçirdiğimiz 2020’de ailecek oynanabilen kutu oyunlarına yöneldik. Birlikte vakit geçirmenin en keyifli halini sunan Scrabble ve Tombala yılın gözde hobileri arasındaydı. 2020, aynı zamanda evde bol bol puzzle yaptığımız bir yıl oldu. Aileler çocuklarına kutu oyunu alırken hem eğlenceli hem de eğitici alternatiflere yöneldi. Çocuk oyunlarında Uno-Kart Oyunu ilk sırada yer aldı.

2020’nin gözde elektronik ürünleri

Kullanıcıların sıklıkla tercih ettiği elektronik kategorisinde 2020 yılının en çok satan elektronik ürünü Fuji Instax Mini 11 Box oldu. Retro tasarımlı Lenco TT-34 Pikap, Kobo Clara HD E-Kitap Okuyucu ve teknolojinin son harikası DJI Mavic Mini Fly More Combo Drone da en çok satın alınan elektronik ürünler arasındaydı. Elektronik aksesuarlardaysa JBL 500BT Kulaküstü Kulaklık zirvede yer aldı. Dijital çağın yeni gözdelerinden Apple Airpods Pro ve Ttec Powercard Powerbank de en çok rağbet gören diğer elektronik aksesuarlar oldu.

Konsol oyunları birlikte geçirilen anlara neşe kattı

Evde geçirilen vakitlerin değişilmez hobisi konsol oyunları bu yıl da tercih edildi. Özellikle futbol tutkunlarının oyunlara merakı kendini 2020’de de gösterdi. Sınırsız sayıdaki konsol oyunu arasından en çok FIFA 20, PES 2021 ve FIFA 21 satın alındı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin