2014'ün en çok tartışılan kitabı, 30 bin poundluk ödülü aldı

Thomas Piketty'nin 'Capital'i 'Yılın İş Dünyası Kitabı' seçildi.

Google Haberlere Abone ol
2014'ün en çok tartışılan kitabı, 30 bin poundluk ödülü aldı

Ekonomi gazetesi Financial Times ve danışmanlık şirketi McKinsey ortaklaşa düzenledikleri ödüllerde Thomas Piketty'nin 'Kapital'ini 'Yılın İş Dünyası Kitabı' olarak belirledi.



Fransız ekonomist Piketty'nin 2013'de piyasaya çıkardığı '21. Yüzyılda Kapital - Capital in the 21 Century' adlı kitap, geçmişten bugüne eşitsizliğin kökenleri ve sonuçlarını tartışıyor. 



2014'ün en çok tartışılan kitabı, 30 bin poundluk ödülü aldıPiyasaya çıktıktan sonra en çok satanlar arasına giren kitap, kimileri tarafından Karl Marx'ın 19. yüzyılda kaleme aldığı 'Capital'in günümüzdeki versiyonu olarak tanımlanmasına rağmen Piketty verdiği bir röportajda Marx'ı okumayı hiçbir zaman gerçekten beceremediğini söylemiş, 'Das Kapital'i ise okunması zor bir kitap olarak tanımlamıştı.



Piketty, Marx'ın çalışması ile kendi çalışması arasındaki ayrımı da "Benim kitabım kapital'in (sermayenin) tarihi hakkında, Marx'ın kitabında ise hiçbir veri yok" sözleriyle ifade etmişti.



700 sayfalık kitabıyla son iki yılın en çok tartışılan yazarlarından biri haline gelen Piketty, ödülle birlikte 30 bin pound'un (yaklaşık 110 bin TL) da sahibi oldu. Londra'da dün gece düzenlenen ödül törenine kitabının tanıtımı nedeniyle Çin'de olan yazar video konferans yoluyla katılabildi.



1971 yılında Paris'in banliyösü Clichy'de doğan Piketty, halen Paris School of Economics'de profesör ünvanıyla dersler veriyor. Piketty, Fransız Liberation gazetesinde düzenli olarak, Le Monde'da ise zaman zaman köşe yazıları kaleme alıyor.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin