2013'ün en çok izlenen filmleri belli oldu

Türkiye yapımı sinema filmlerinin son yıllardaki gişe başarısı, bu yıl da devam etti.

Google Haberlere Abone ol
2013'ün en çok izlenen filmleri belli oldu

AA muhabirinin filmlerin gişe, hasılat gibi verilerini hazırlayan Box Office Türkiye istatistiklerinden derlediği bilgiye göre, bu yılın en çok izlenen filmleri arasında ilk onda 9 Türkiye yapımı film yer alıyor.



Yılın ilk günlerinde vizyona giren, 296 kopyayla pek çok sinemada gösterilen CMYLMZ Fikir Sanat şirketinin yapımcılığını üstlendiği stand-up komedi 'CM101 Fundamentals'  vizyonda kaldığı 27 haftada 3 milyon 744 bin 836 seyirci sayısına ulaştı.



En çok izlenenler listesinde yine komedi türünde yılın son ayında seyirciyle buluşan Selçuk Aydemir'in yönettiği, başrollerini Ahmet Kural, Murat Cemcir, Rasim Öztekin, Devrim Yakut veBarış Yıldız'ın paylaştığı komedi türündeki 'Düğün Dernek' adlı yerli film 3 haftadır vizyonda olmasına rağmen en çok izlenen filmler arasında ikinciliğe yükseldi.



Bu yılın en çok izlenen filmleri arasında üçüncü sırada ise Togan Gökbakar'ın yönettiği, başrollerini Şahan Gökbakar ve Ezgi Mola'nın paylaştığı 'Celal ile Ceren' adlı film yer alıyor. 



'Kelebeğin Rüyası, Selam ve Romantik Komedi 2: Bekarlığa veda...'



En çok izlenen yapımların yer aldığı listede ayrıca, Yılmaz Erdoğan'ın yönettiği Kıvanç Tatlıtuğ, Yılmaz Erdoğan, Belçim Bilgin Erdoğan, Mert Fırat, Ahmet Mümtaz Taylan'ın oyuncuları arasında yer aldığı 'Kelebeğin Rüyası', Levent Demirkale'nin yönettiği Fatma Karanfil,  Burçin Abdullah, Yunus Emre Yıldırımer,  Emre Karakoç , Hasan Nihat Sütçü oynadığı 'Selam', Erol Özlevi'nin yönettiği, Engin Altan Düzyatan, Sinem Kobal, Sedef Avcı, Gürgen Öz, Cemal Hünal'ın oynadığı 'Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda' filmleri bulunuyor.



'Hükümet Kadın' serisinin filmleri de yine 1.5 milyon gişe yapmış filmler arasında yer alıyor. Sermiyan Midyat'ın yönettiği Demet Akbağ'ın başrolünü Cezmi Baskın,  Sermiyan Midyat,  Bülent Çolak, Burcu Gönder ve Sermiyan Midyat'la paylaştığı 'Hükümet Kadın' ve 'Hükümet Kadın 2' filmleri 2013 yılının en çok gişe yapan filmleri arasındaki yerini aldı. 



Uğur Yücel'in yönettiği Beren Saat, Uğur Yücel, Ayça Bingöl, Yasemin Conka, Hazar Ergüçlü'nün oyuncu kadrosunda yer aldığı 'Benim Dünyam' adlı yapımın yer aldığı bu yılın en çok gişe yapan 10 filmi arasındaki tek yabancı yapım ise macera-aksiyon tarzındaki Justin Lin'in yönettiği Vin Diesel, Dwayne Johnson, Paul Walker, Michelle Rodriguez, Luke Evans'ın rollerini paylaştığı ABD yapımı 'Hızlı ve Öfkeli 6' olarak kayıtlara geçti.



Bu yılın en az gişe yapan filmleri arasında ise 'Katliam Gecesi', 'Ruhlar Bölgesi Bölüm 2',  'Muhteşem Yaratıklar' adlı yabancı yapımlar yer aldı. 



Geçen yıl da Türkiye filmleri zirvedeydi



Geçen yılın istatistiklerine göre de en çok gişeyi yapan ilk 3 film arasında Türkiye yapımları yer almıştı. Geçen yıl, Faruk Aksoy'un yönettiği 'Fetih 1453' zirve yaparken, bu filmi 'Evim Sensin' ve 'Berlin Kaplanı' izlemişti. 





 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin