2013 kayıplarla sürüyor

2013'in ilk üç ayında kimleri kaybettik?

Google Haberlere Abone ol
2013 kayıplarla sürüyor

2013 yılının ilk günlerininden beri bir çok ünlü isim hayatını kaybetti. Bugün Metin Serezli'nin de aramızdan ayrımasıyla sosyal medyada "2013 kayıplar yılı oldu" yorumları yapılmaya başlandı.  İşte 2013 yılının ilk üç ayında sanat,medya ve tiyatro dünyasından kaybettiğimiz o isimler...



Metin Kaçan : "Ağır Roman " kitabının yazarı Metin Kaçan, 6 Ocak günü Boğaz Köprüsü'nden atlayarak intihat etti. Cesedi 16 gün sonra bulunan Metin Kaçan 52 yaşındaydı.





Alev Sururi: Sinema ve tiyatro oyuncusu Alev Sururi 12 Ocak günü 81 yaşında hayatını kaybetti. Alev Sururi, alzheimer tedavisi görüyordu.





Mehmet Ali Birand: Gazeteci ve Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand, bir süre kanser tedavisi görmüştü. Safra kesesindeki stentlerin değişmesi için girdiği ameliyatın ardından 17 Ocak günü 71 yaşında hayatını kaybetti.





Burhan Doğançay: En ünlü eseri Mavi Senfoni 2,2 milyon Tl'ye satılan ünlü fotoğrafçı ve ressam Burhan Doğançay, 16 Ocak'ta  83 yaşında yaşama veda etti.





Toktamış Ateş: İstanbul Üniversitesi başta olmak üzere bir çok kurumda ders veren iktisat profesörü ve yazar Toktamış Ateş, 19 Ocak günü hayatını kaybetti.





Ahmet Mete Işıkara: "Deprem Dede" lakaplı bilim adamı Ahmet Mete Işıkara deprem konsundaki çalışmalarıyla tanınıyordu. 21 Ocak günü solunum yetmezliği nedeniyle hayata veda etti.





İsmet Kür: Hem yazar hem edebiyat öğretmeni olan İsmet Kür, 96 yaşında 21 Ocak günü hayatını kaybetti. Yazar Pınar Kür, annesi İsmet Kür'ün ölüm nedeninin "yaşlılık" olduğunu belirtti.





Savaş Akova: Sinema ve tiyatro oyuncusu Savaş Akova  23 Ocak'ta  65 yaşında hayatını kaybetti.





Ferdi Özbeğen: Taverna müziğinin ünlü ismi şarkıcı ve piyanist Ferdi Özbeğen 28 Ocak günü 71 yaşında 12 yıldır tedavi  gördüğü prostat kanseri nedeniyle yaşamını yitirdi.







Arif Peçenek: Kaleci ve teknik direktörlük olarak tanınan Arif Peçenek, 29 Ocak'ta 54 yaşında vefat etti.Arif Peçenek'in ölüm nedeni kalp krizi olarak belirlendi.





Tekin Akmansoy: 1974 yılında yayınlanmaya başlayan bir dönemin en ünlü dizilerinden Kaynanalar' da Nöri Kantar karakteri ile tanıtan sanatçı Tekin Akmansoy 12 Şubat günü 89 yaşında aramızdan ayrıldı.





Enver Ören: Bünyesinde İHA (İhlas Haber Ajansı), TGRT EU,TGRT Belgesel, TGRT Haber gibi medya kuruluşları da bulunan İhlas Holding kurucusu ve ilk başkanı olan iş adamı Enver Ören 28 Ocak beyin kanaması geçirmişti. Tedavi gördüğü Şişli Memorial Hastane'sinde 22 Şubat akşamı hayatını kaybetti.





Müslüm Gürses: Arabesk müziğin babası olarak tanımlanan şarkıcı Müslüm Gürses geçirdiği by-pass ameliyatının ardından 4 ay boyunca Memorial Hastanesi'nde yoğun bakımda kaldı.3 Mart günü karaciğer ve böbrek yetmezliği nedeniyle 59 yaşında hayatını kaybetti.





Metin Serezli: Tiyatro ve sinema dünyasının ünlü ismi Metin Serezli, bu sabah evinde akciğer kanseri nedeniyle hayata gözlerini kapadı. Aynı zamanda seslendirme sanatçısı da olan Metin Serezli 79 yaşındaydı.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin