2012’nin en iyi dergi kapağı Aksiyon’dan!

Aylık pazarlama iletişimi dergisi MediaCat, her yıl olduğu gibi Ocak sayısında geçtiğimiz yılın en iyi dergi kapaklarını seçti.

Google Haberlere Abone ol
2012’nin en iyi dergi kapağı Aksiyon’dan!


Geçtiğimiz yılın en iyi dergi kapaklarını belirlemek amacıyla sektörün önde gelen isimleri MediaCat öncülüğünde bir araya geldi ve 2012’nin en iyilerini seçti. Belirli kriterler ışığında değerlendirilen adaylar arasında birinci sıraya Aksiyon dergisinin 9 Ocak 2012 tarihli komutantutuklandi.org başlıklı kapağı oturdu.



İnternet Andıcı kapak oldu!



2012 başında, Türkiye’de ilk kez genelkurmay başkanlığı yapmış bir isim, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, “İnternet Andıcı” davasında önce gözaltına alındı, ardından da tutuklandı. Bu gelişme bekleniyordu çünkü Başbuğ’un komutanlığı döneminde karargâhta görev yapan ve aynı davadan tutuklanmış olan bazı isimler, andıcın bizzat Başbuğ’un talimatıyla hazırlandığını söylemişlerdi. Haber herkesi şaşırtmıştı çünkü o güne kadar, ne olursa olsun dokunulmaz addedilen bir makama dokunulmuştu. Bu gelişmenin kapağa taşındığı Aksiyon’un 9 Ocak sayısı yılın en iyi kapağı seçildi.



Vogue ve Bloomberg Businessweek ilk üçte!



Jüri 1 Aralık 2011-30 Kasım 2012 arasında yayımlanan gazete ve dergi sayıları arasından en iyi manşet ve kapakları belirlemek için iki aşamalı bir süreç izledi. İlk aşamada MediaCat yazı işleri 1000’e yakın dergi kapağı arasından bir kısa liste oluşturdu. İkinci aşamada ise jüri üyeleri MediaCat tarafından bir araya getirilerek 2012’nin en iyilerini seçti.



Bu yılki seçici kurul bir değişiklik yaparak yılın manşetleri için birinci, ikinci ve üçüncüyü belirledi. Oylamalar sonucunda, ikinciliği Vogue dergisinin Kasım 2012 kapağı kazandı. Üçüncülük ise Bloomberg Businessweek Türkiye’ye gitti.



Değerlendirme neye göre yapıldı?



MediaCat için en iyi manşet veya kapaklar seçilirken, haberi ilk kez vermek, habere diğer gazete veya dergilerin bakmadığı bir açıdan bakmak, vb. gibi haber değerine veya dosya gücüne göre karar verilmedi. Okurlar bu özel sayıda, seçim sırasında bu kriterlerin baz alınmadığı yönünde özellikle bilgilendirildi.



MediaCat’in amacı, gazete manşetlerinin veya dergi kapaklarının ilk bakışta yarattıkları etki üzerinden değerlendirilmesini sağlamak olduğu için değerlendirmede aşağıdaki kriterler dikkate alındı:



· Gazetede manşetin, dergide kapağın sözlü ifade gücü ve çarpıcılığı



· Merak uyandırması



· Espri veya incelik barındırması



· Genel görsel ve grafik estetik



· Gündem yaratma potansiyeli/Gündemi yansıtma gücü



· Hakaret, küfür ve aşağılama içermemesi



Jüride kimler vardı?



MediaCat’in oluşturduğu özel jüride, Reklamcılar Derneği Başkanı Aytül Özkan, Group M CEO’su Demet İkiler, Habertürk Televizyonu Ana Haber Sunucusu Ece Üner, Nielsen Media Genel Müdürü Erdem Tolon, Uykusuz çizeri Karikatürist Ersin Karabulut, Radikal Gazetesi Yayın Yönetmeni Eyüp Can, Pro İletişim Ajans Başkanı Feride Edige, Gülben Ergen, İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Kaan Varnalı, Türk Telekom Kurumsal İletişim Direktörü Lebin Ebru Çokişler, Prof. Dr. Mehmet Altan, Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas, Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Turgut, GQ Yayın Yönetmeni MirgünCabas ve Penguen çizeri Karikatürist Serkan Yılmaz yer aldı. Değerlendirme sürecini MediaCat Yayın Yönetmeni Pelin Özkan yönetti.


Etiketler Mediacat Vogue kapak 2012
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin