20. yüzyılın efsane sanatçısı resimleriyle yeniden istanbul'da!

Pera Müzesi 'Picasso: Doğduğu Evden Gravürler ve Seramikler' sergisi 5 Şubat'ta başlayacak.

Google Haberlere Abone ol
20. yüzyılın efsane sanatçısı resimleriyle yeniden istanbul'da!

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, 5 Şubat - 20 Nisan 2014 tarihleri arasında, Pablo Picasso’nun doğduğu evden, Málaga’daki Museo Casa Natal Koleksiyonu’ndan seçilen gravür, seramik ve kişisel eşyalarından oluşan 'Picasso: Doğduğu Evden Gravürler ve Seramikler' sergisi ile çağdaş cam sanatının öncüleri olan Kuzey ülkelerinden bir seçkiye, “Aurora: Kuzey Ülkelerinden Çağdaş Cam Sanatı” sergisine ev sahipliği yapacak.



Pera Müzesi, 2010 yılında gerçekleştirdiği ve Türkiye’de ilk kez sergilenen 'Picasso - Suite Vollard' gravürler serisinden sonra, 20. yüzyılın efsane sanatçısı Pablo Picasso'yu yeniden ağırlıyor. Sergide, 56 gravür, 8 seramik toplam 66 eserle birlikte sanatçının bebeklik gömleği, patikleri ve kurşun askerleri gibi kişisel objelerine de yer veriliyor.



Çağdaş cam sanatının sıradışı uygulamalarından bir seçkiyi sanatseverlerle buluşturan 'Aurora: Kuzey Ülkelerinden Çağdaş Cam Sanatı' sergisinde, İsveç, Norveç, Finlandiya, Danimarka ve İzlanda’dan 25 sanatçının 51 yapıtı yer alıyor.



5 Şubat’ta sanatseverlerin ziyaretine açılacak olan her iki sergi için, 4 Şubat Salı sabahı Pera Müzesi’nde, Picasso Vakfı Direktörü José Maria Luna Aguliar ve sergi küratörü Mario Virgilio Montañez Arroyo ile Aurora sergisi küratörü Nääs Castle Yönetim Kurulu Üyesi Mats Jansson’un katılacağı bir Basın Toplantısı düzenlenecek. 



© MEDYATAVA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin