20 GAZETE ORTAK DEKLARASYON YAYINLADI! PEKİ BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Bugün 20 gazete "korsan gazeteciliğe" karşı ortak tavır alacaklarını deklare etti. Rakiplerin haberlerini de sık sık kullanan, internet haber sitelerinden aldıkları haberlerde bu sitelerin adını anmayı çoğu zaman gereksiz gören 'mainstream' medya, bu kararıyla internet haberciliğinin önünü kapatacağının farkında değil mi?

Google Haberlere Abone ol
20 GAZETE ORTAK DEKLARASYON YAYINLADI! PEKİ BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Aslında gazetelerin de canlı kalmasının nedenlerinden biri.


Tüm dünyada centilmence, birbirlerinin haberini alabiliyor, haberi alıntıladığı gazetenin adını da - rakip bile olsa - kendine güvenle haberinde kullanabiliyor gazeteler...


Türkiye'de ise 'vururken öldürmek' bir gelenek. Haberin kaynağının verilmediğinden şikayet eden - gazeteler ve onların internet siteleri şimdi, bunun suçlusu olarak bağımsız internet medyasını gösteriyor. Bu arada kurunun yanında, yaş da yanıyor.


'Büyük' medyanın yazarlarının yazıları daha fazla okunsun ve konuşulsun diye ricalarda bulunduğu, 'alıntılanan' haberler sayesinde o haberlerin daha da çok 'tıklanması'na yardımcı olan internet medyasının önü kesiliyor.


Nasıl mı? Link bile kullanımı 'yasak'lanarak...


Biz Medyatava olarak, 20 gazetenin biraraya gelerek aldıkları bu kararı yeniden, tepkisellik yerine aklı selimle, gözden geçireceklerini umuyoruz.


Çünkü, 'online' medyaya getirdikleri 'haber' alıntılama yasağıyla kendilerini cezalandırmış olacaklar.


Daha da önemlisi de Türkiye'de zaten topallamakta olan haberciliğin bir ayağını kesecekler.


GAZETELERİN ORTAK DEKLARASYONU İÇİN TIKLAYIN 


GAZETELERİN ORTAK AÇIKLAMASI SOSYAL MEDYADA BÖYLE YANKI BULDU!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin