20 dilli azınlık yayıncılığında özelleştirme tehdidi!

Sırbistan, 2 milyon avro bütçeli 80 medya kuruluşunu 1 Temmuz’a kadar özelleştirecek.

Google Haberlere Abone ol
20 dilli azınlık yayıncılığında özelleştirme tehdidi!

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (OSCE) Sırbistan’ın Novi Sad kentinde düzenlediği “Dijital Gelecekte Diller” Konferansı’nda Sırbistan’da 20 azınlık dilinde yayın yapan kamu yayıncılığın karşı karşıya kaldığı dijitalleşme ve özelleştirme baskısı öne çıktı.



Sırbistan ve komşu ülkelerde azınlık dillerde yayın yapan onlarca temsilciyi bir araya getiren “Yeni medya ortamında azınlık dilleri” alt başlıklı konferansı, AGİT Sırbistan Temsilciliği ve Sırbistan’ın Kuzeyinde kamusal yayın yapan Voyvodina Radyo Televizyon (RTV) kuruluşu düzenledi.



Azınlık medyası ve azınlık konsey üyeleri bir arada



Özer Voyvodina Bölgesi’nde yayın yapan RTV, Sırbistan Radyo Televizyonu (RTS) ile birlikte ülkede kamusal yayın yapan iki yayın kuruluşundan biri. Toplantı, özelleştirilmedikleri için devlet bütçesine veya yerel kaynaklara bağımlı bir şekilde faaliyet gösteren ve Slovence, Macarca, Arnavutça, Hırvatça, Romence, Boşnakça gibi 20 kadar dilden yayın yapan radyo, televizyon ve İnternet site temsilcileri ile bu yayınlar üzerinde etkili olan Ulusal Azınlık Konseyi üyelerini bir araya getirdi.



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin