20 dakikada dünyanın en kolay tiramisu tarifi için kolları sıvayın: Çok sevecek, bittikçe yapmak isteyeceksiniz. Pratik tiramisu nasıl yapılır?

20 dakikada tiramisu yapmaya hazır olun. Hem çok pratik hem de çok lezzetli. Ekstra bir uğraş gerektirmeden lezzetli tiramisu yapmak için mutlaka bu tarifi deneyin!

Google Haberlere Abone ol
20 dakikada dünyanın en kolay tiramisu tarifi için kolları sıvayın: Çok sevecek, bittikçe yapmak isteyeceksiniz. Pratik tiramisu nasıl yapılır?

Bu tiramisu tarifi hem çok lezzetli hem de çok pratik. Sadece 20 dakika içerisinde hazırlayabileceğiniz tiramisu tarifine bayılacaksınız!

Malzemeler;

1 adet hazır pandispanya keki

Muhallebisi için;

2,5 su bardağı süt (500 ml)
3 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme dolu)
3 yemek kaşığı un (tepeleme dolu)
1 adet yumurta
200 gram labne peyniri (1 paket)

Islatmak için;

1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
1 paket 3’ü bir arada hazır kahve

Üzeri için;

Kakao

Yapılışı;

İlk olarak tiramisu kreması için uygun bir tencerenin içerisine 2,5 su bardağı sütü, 3 tepeleme yemek kaşığı toz şekeri, 3 tepeleme yemek kaşığı unu ve 1 adet yumurtayı alalım.

Malzemeleri bir miktar karıştıralım akabinde ocağın üzerine alalım ve göz göz oluncaya kadar pişirme işlemini gerçekleştirelim. 

Pişen kremanın soğuması için ocaktan alalım ve farklı bir kabın içerisine kremayı boşaltalım. Ilıyan kremanın içerisine 200 gram labne peyniri ilave edelim. 

Krema pürüzsüz bir kıvama gelen dek güzelce mikser yardımıyla çırpalım. Krema pürüzsüz kıvama geldikten sonra o esnada biz de keki ıslatmak için kullanacağımız kahveyi hazırlayalım. 

Islatmak için 3'ü 1 arada kahve ve yarım su bardağı sıcak suyu kahve çözülünceye dek güzelce karıştıralım. Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra pasta tabanının altını uygun bir tabağın içerisine alalım.

Hazırladığımız su ile pasta tabanının her tarafını güzelce ıslatalım. Akabinde hazırladığımız kremanın yaklaşık yarısını pasta tabanının üzerine alalım. 

Bir spatula yardımıyla güzelce kremamızı yayalım. Pastanın diğer tabanını da ıslattıktan sonra kremanın üzerine kapatalım.

Kalan kremayı da pasta tabanının üzerine boşaltalım ve spatula yardımıyla üzerini düzeltelim. Kekin tamamını krema ile kapladıktan sonra üzerine bolca kakao serpelim. 

Ardından buzdolabında 1 gece kadar bekletelim. Bekletme süresinin ardından tatlıyı dolaptan çıkaralım ve dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin