2 yufkanız varsa şipşak hazırlayın: Kahvaltının yeni favorisi belli oldu. Az malzemeli çıtır börek tarifi

Börek tariflerinin en lezzetlisi, çıtır ve pratik olanıdır. Yalnızca 2 yufka ile az malzemeli çıtır börek hazırlayabileceksiniz. Kahvaltı sofralarının baş tacı olacak bu pratik börek tarifini yiyen herkes müptelası olacak. İşte az malzemeli çıtır börek tarifi

2 yufkanız varsa şipşak hazırlayın: Kahvaltının yeni favorisi belli oldu. Az malzemeli çıtır börek tarifi

Evde kalan peynir ve yufkaları değerlendirmenin en güzel yolu börek yapmaktır. Yalnızca 2 tane yufka ile koca bir tepsi börek hazırlayabileceksiniz.

Her ısırışta çıtır sesini duyacağınız bu pratik börek tarifi kahvaltı sofralarının yeni gözdesi olacak.

Yalnızca kahvaltıda değil çat kapı gelen misafirleriniz için de pratik çıtır lezzetli bir börek hazırlayabilirsiniz.

Çayınızın tıkırında demlenirken siz de 2 yufkalı pratik börek tarifini kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. İşte 2 yufkalı börek tarifi:

2 YUFKALI BÖREK MALZEMELERİ

2 tane yufka

2 su bardağı beyaz peynir

Çeyrek demet maydanoz

Yarım su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı elma sirkesi

1 tane yumurta

Yarım çay kaşığı tuz

1 tane yumurtanın sarısı

2 yemek kaşığı susam

2 YUFKALI BÖREK PÜF NOKTASI

Sirke ve yoğurt, böreğinizin çıtır çıtır olmasını sağlar.

2 yufkanız varsa şipşak hazırlayın: Kahvaltının yeni favorisi belli oldu. Az malzemeli çıtır börek tarifi

2 YUFKALI BÖREK TARİFİ

Öncelikle uygun bir kabın içine börek sosunu hazırlayın. Bir kasenin içine yumurtayı, yoğurdu, sıvı yağı ve tuzu ilave edin. Eklediğiniz malzemeleri güzelce karıştırın.

Daha sonra böreğin iç harcını hazırlayın. Maydanozları ince ince kıyın ve peynirleri rendeleyin. Uygun bir kasenin içine alın.

Ardından yufkanın birini tezgaha açın. Börek sosunun yarısını fırça ile yufkanın üzerine eşit olarak sürün. Daha sonra yufkanın üzerine diğer yufkayı serin. Geriye kalan sosu da eşit olarak yayın.

Daha sonra yufkaları dört kenarından katlayın ve bu şekilde geniş bir dikdörtgen elde edin. Katladığınız yufkaların üzerine peynirli iç harcı eşit olarak yayın.

Sonrasında böreğin her iki tarafından rulo yaparak ortasına kadar yuvarlayın. Böreğin ortasını dikkatlice kesin. İki rulo halindeki böreklerinizi üçgen şeklinde kesin.

Ardından bir fırın tepsisine aralıklı olarak üçgen kestiğiniz börekleri dizin. Son olarak böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin.

Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın. Isınan fırının içine börek tepsisini verin ve alt üst olacak şekilde yarım saat kadar pişirin.

Az malzemeli çıtır lezzet, afiyet olsun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin