2 televizyonun ekranı karardı

Libya'da, başkent Trablus'tan yayın yapan devlete ait iki kanalın yayınının durduruldu.

Google Haberlere Abone ol
2 televizyonun ekranı karardı

Yayın durdurmanın herhangi bir teknik arızadan kaynaklanmadığı belirtilirken, konuya ilişkin Libyalı yetkililerden herhangi bir açıklama yapılmadı.



AA muhabirine konuşan akademisyen Habib el- Ammari, "Hükümet aldığı kararları gözden geçirmeli. Bu durum düşünce özgürlüğüne indirilmiş bir darbedir" dedi.



Ammari, kanal yönetiminin de hükümet kapatma sebebini açıklamadığı takdirde yargıya başvurması gerektiğini kaydetti.



Hükümetin devrik lider Muammer el-Kaddafi yanlısı yayınlar yapan kanallara ilişkin tutumuna değinen Ammari, her fırsatta 17 Şubat 2011 devrimine darbe yapılacağını bildiren kanalların hala yayınlarını sürdürdüğüne dikkati çekti.



Gazeteci Süleyman el-Ureybi de kanal kapatmanın yanlış bir uygulama olduğunu ancak söz konusu kanalların son zamanlarda başkentte yaşanan olayları taraflı bir şekilde yayınladığını belirtti. Ureybi, kanalda çalışan arkadaşlarının kanalı korumakla görevli tugayların yayın politikasına müdahale ettiklerini kendisine söylediklerini aktardı.



Yayını durdurulan kanallardan Vataniyye Kanalı Genel Müdürü Tarık el-Hevani, Başbakan Abdullah es-Sini'ye bir süre önce istifasını sunmuş, istifa dilekçesinde ise "Televizyon binasını kontrolü altında tutan En-Nevasi Tugayı'nın kanalın yayın politikasına müdahale ettiğini ve basın ekibinin de Tobruk'taki parlamento toplantısını takip etmesini engellediğini" yazmıştı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin