'2. Gazeteciler Kupası' Çorluspor 1947'nin oldu

Çorlu Gazeteciler Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek Gazeteciler Kupası turnuvasında 4 takım mücadele etti.

Google Haberlere Abone ol
'2. Gazeteciler Kupası' Çorluspor 1947'nin oldu

Çorlu Gazeteciler Derneği'nin organizasyonuyla Çorlu Belediyesi'nin ev sahipliğinde Çorlu Belediyesi Şehir Stadyumu'nda 18 – 19 Ekim 2014 tarihlerinde oynanan ve bu yıl 2.'si gerçekleştirilen Gazeteciler Kupası'nın kazananı final maçında Çorlu Gençlerbirliğispor takımını 4 – 0 gibi farklı bir skorla yenen Çorluspor 1947 oldu. Turnuvanın üçüncüsü ise Çorlu Kültür Sultanköyspor takımını 3 – 1'lik skorla mağlup eden Kapaklı Sitespor oldu.



Protokolden Üst Düzey Katılım



Çorlu Gazeteciler Derneği tarafından bu yıl 2. Si düzenlenen Gazeteciler Kupası siyaset, spor ve iş ve resmi kurum temsilcilerini bir araya getirdi. Kamuoyunun dikkatini amatör spor kulüplerine çekmek, ligde mücadele verecek olan takımların son durumlarını görmelerine olanak sağlamak ve spor kulüpleri ile sporcular arasındaki dostluğu pekiştirmek maksadıyla bu yıl 2.si düzenlenen 4`lü turnuvaya sporseverlerin yanı sıra protokol yoğun katılım gösterdi. Çorluspor 1947 ile Çorlu Gençlerbirliğispor takımlarının karşılaştığı final maçını Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç`ın yanı sıra Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Serkan Gürzsoy, siyasi parti başkanları, oda başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ilgi ile izledi.



Spor Kulüpleri Temsilcilerinden Çorlu Gazeteciler Derneğine Teşekkür



Turnuvaya katılan spor kulüplerinin temsilcileri Çorlu Gazeteciler Derneği`ne teşekkürlerini iletirken Tekirdağ Süper Amatör Ligin başlamasına kısa bir süre kala düzenlenen turnuvanın önemine dikkat çektiler. Taraftarların yoğun katılımını memnuniyetle karşılayan spor kulüplerinin temsilcileri "Çorlu`da gerek birlik ve beraberlik anlamında gerekse Çorlu halkının son yıllarda futbola olan ilgisini tetiklemek için yapılan bu organizasyonu takdirle karşıladık" diyerek düşüncelerini dile getirdiler.



Silistre; "Dernek olarak benimsediğimiz Biz büyük bir aileyiz sloganımızı spor camiasında da yaşatmak istiyoruz"



Çorlu Gazeteciler Derneği Başkanı Levent Silistre ise turnuvaya katılan takımların temsilcilerine teşekkür ederek; "Çorlu Gazeteciler Derneği olarak geleneksel hale getirdiğimiz bu turnuvanın sporda kardeşliği ve fair - play ruhunu ortaya çıkaracağına olan inancımız tam. Dernek olarak benimsediğimiz biz büyük bir aileyiz sloganımızı spor camiasına da yansıtmak istiyoruz. Gazeteciler Kupası organizasyonunun bu anlamda birleştirici bir turnuva olduğunu düşünüyorum" dedi.



Silistre bu tarz organizasyonların Çorlu halkının futbola olan ilgisini arttırdığına dikkat çekerek: "Bizi bu güzel organizasyonumuzda yalnız bırakmayan protokol üyelerimize ve tribünleri dolduran sporseverlere teşekkür ediyorum. Önümüzde ki yıl bu organizasyonu daha ilerilere götüreceğiz. Şahsım, yönetim kurulum ve üyelerimiz adına herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.



Kaymakam Levent Kılıç'tan Çorlu Gazeteciler Derneğine Övgü



Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç Çorlu Gazeteciler Derneği tarafından bu yıl 2,si düzenlenen Gazeteciler Kupası'nı takdirle karşıladığını ifade ederek: "Gazeteci arkadaşlarımız kamuoyunu bilgilendirme ve haber alma anlamında ki başarısını bu organizasyonla taçlandırmayı bilmişler. Çorlu adına bu güzelliği yaşatan dernek yönetimi ve üyelerinize teşekkür ediyorum" dedi.



Final Maçının Ardından Kupa Töreni Düzenlendi



Çorluspor 1947 takımının Çorlu Gençlerbirliğispor'u 4 – 0 yendiği maçın ardından kupa töreni düzenlendi. Gazeteciler Kupası'nda dördüncü olan Çorlu Kültür Sultanköyspor takımının kupasını Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, üçüncü olan Kapaklı temsilcisi Sitespor`un kupasını Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, turnuvanın ikincisi Çorlu Gençlerbirliğispor`un kupasını Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak takdim etti. Turnuvanın fair - play ödülü ise Çorlu Kültür Sultanköyspor takımının kaptanı Özer Zambak`a CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü tarafından verildi.



Gazeteciler Kupası Şampiyonu Çorluspor 1947 Kupasını Kaymakamların Elinden Aldı



Gazeteciler Kupasını kazanan Çorluspor 1947 takımının plaketi ve şampiyonluk kupasını ise Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ile Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç birlikte takdim ettiler. 2. Gazeteciler Kupası şampiyonu yönetim, futbolcu ve teknik heyeti kupayı kazanmanın mutluluğunu doyasıya yaşarken şampiyonluk kupası ile poz vermeyi ihmal etmediler.



Düzenlenen turnuvada ayrıca düdük çalan hakemler Ayhan Aydın, Aytaç Uygur ve Gökhan Yaşar ile saha görevlileri Onur Kısacık, Alekber Berker ve Emre Yavuz`a plaketleri Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından takdim edildi.



Spora Katkılarından Dolayı Başkan Baysan'a Plaket



Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan`a hem Çorlu`daki spora hem de Çorlu Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen Gazeteciler Kupası`na katkılarından ötürü plaketini ise Çorlu Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Levent Silistre verdi.



Düzenlenen kupa töreninin ardından plaket, madalya ve şampiyonluk kupasını alan Çorluspor 1947 takımının futbolcuları şampiyonluk coşkusunu doyasıya yaşadılar. Sezona şampiyonluk parolası ile başlayan ve sezonun ilk şampiyonluk kupasını kazanan Çorluspor 1947 takımının futbolcuları şampiyonluk kupası ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.



Çorlu Gazeteciler Derneği`nden Sponsor Firmalara Teşekkür



Çorlu Gazeteciler Derneği ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2. Gazeteciler Kupası`nın gerçekleştirilmesinde katkı sağlayan kişi ve kurumlara teşekkür eden dernek başkanı Levent Silistre: "Uçar Turizm Selçuk Uçar, Şena Yapı Yalçın Şener, Özaslan Asansör Muzaffer Aslan, Gümüş İnşaat Yusuf Gümüş, Çorlu Beton Kumyol A.Ş. Sinan Kumyol, Sefer Karataş, Zeki Uzun, Ömer Tüfekçi, Danış Grup Ersin Danış, Ballıoğlu İnşaat Pro Car Nevzat Ballı, Kervancı İnşaat Murat Kervancı, Prodigi Metin Babacan, Cem Matbaacılık Selahattin Er ve Avrupa Baskı Merkezi Murat Bilgin`e derneğimize, gazeteciler kupasının düzenlenmesine ve Çorlu`daki spora vermiş oldukları katkılarından ötürü teşekkür ederiz" ifadelerine yer verirken sponsor firma ve kişilerden ödül törenine katılanların ödülleri CHP Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum ve AK Parti Çorlu İlçe Başkanı İsmet Albayrak tarafından verildi.



Kapaklı Sitespor turnuvanın üçüncüsü oldu



İlk gün maçlarında kaybeden takımlar Kapaklı Sitespor ile Çorlu Kültür Sultanköyspor`un üçüncülük maçında karşı karşıya geldiği Gazeteciler Kupası`nda karşılaşmanın ilk yarısı Kapaklı Sitespor`un 1 – 0'lık üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıda etkili oyununu devam ettiren Kapaklı ekibi Sitespor 3 – 0 öne geçti. Çorlu Kültür Sultanköyspor`un tek sayısı skoru değiştirmesine karşın turnuvanın üçüncüsünü değiştirmeye yetmedi ve Çorlu Kültür Sultanköyspor karşısında 3 – 1 galip gelen Kapaklı Sitespor turnuvanın üçüncüsü oldu.



Fair Play Ödülü Çorlu Kültür Sultanköyspor Kaptanı Özer'in



Karşılaşmanın ilk yarısında yaşanan ve fairplay dersi olarak kayıtlara geçen olayda Çorlu Kültür Sultanköyspor atağında Çorlu Kültür Sultanköy takımının santraforu kaleci Mert ile karşı karşıya kaldı. Bu pozisyonda rakibinin ayaklarının dibine uzanan Kapaklı Sitespor kalecisi Mert topun sahibi oldu ancak maçın hakemi Aytaç Uygur düdüğünü çalarak penaltı noktasını işaret etti.



Penaltı düdüğünün ardından yaşanan tartışmalara son noktayı koyan ise Çorlu Kültür Sultanköyspor takımının kaptanı Özer Zambak oldu. Penaltı atışı için topun başına geçen Özer penaltı olmasına karşın hakemin hatalı karar vererek beyaz noktayı işaret ettiği pozisyonda topu auta göndererek hem turnuvanın ruhuna uygun hareket etmiş hem de genç futbolculara fairplay dersi vermiş oldu.



Turnuvanın Final Maçında Çorlu Derbisi Yaşandı



Çorlu Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen Gazeteciler Kupası`nda ilk gün maçlarında Kapaklı Sitespor`u 1 – 0 yenen Çorlu Gençlerbirliğispor ile Çorlu Kültür Sultanköyspor`u 1 – 0 yenen Çorluspor 1947 takımları karşı karşıya geldi.



Golleri Atan Tansu ve Pozisyonları Kurtaran Ozan Öne Çıkan İsimler Oldu



Mehmet Ramoğlu`nun penaltıdan attığı golle ilk yarıyı 1 – 0 önde tamamlayan Çorluspor 1947, karşılaşmanın ikinci yarısında kazanılan köşe vuruşunda arka direkte topu boş kaleye gönderen Ömer Faruk`un golüyle farkı 2`ye çıkardı. Tansu`nun üst üste attığı 2 golle karşılaşmada 4 -0'lık üstünlüğü yakalayan Çorluspor 1947 takımında Tansu attığı 2 golle öne çıkarken takımda dikkat çeken diğer isimler Brezilyalı Diego, Fildişi Sahilli stoperBazili, takımın diğer savunmacısı Özgür Eraslan ve maçın ikinci yarısında kaleyi koruyan ve bir birinden başarılı kurtarışlara imza atarak kalesini gole kapatan Ozan Çelik oldu.



Taraftarlar Final Maçına İlgi Gösterdi



Çorlu Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen 2. Gazeteciler Kupası'nın final maçına taraftarlar da yoğun ilgi gösterdi. Çorlu Belediyesi Şehir Stadyumu`nda Çorluspor 1947 ve Çorlu Gençlerbirliğispor takımları arasında oynanan final maçını yüzlerce taraftar seyretti. Hem Çorluspor 1947 hem de Çorlu Gençlerbirliğispor taraftarları final maçına yoğun ilgi göstererek tribünleri doldurdular.



 



 



"Çorlu Gazeteciler Derneği '2. Gazeteciler Kupası'" Galerisine Göz At


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin