+1Sunar: Gezgin Salon Festivali’nde bir ilk. Festival izleyicilerinin sorularını ChatGPT cevapladı

Türkiye’de ilk defa ChatGPT Asistanı, +1Sunar: Gezgin Salon Festivali’yle birlikte izleyicilerinin kullanımına sunuldu. İzleyiciler, festival süresince WhatsApp üzerinden sağlanan canlı destek hattı ve ChatBot yardımlarının yanı sıra ChatGPT'nin sunduğu yapay zekâ desteğiyle tüm sorularına hızlıca yanıt alabildi. Birçok ünlü sanatçı ve grubun sahne aldığı festival, 20 bine yakın müzikseveri ağırladı.

Google Haberlere Abone ol
+1Sunar: Gezgin Salon Festivali’nde bir ilk. Festival izleyicilerinin sorularını ChatGPT cevapladı

İKSV Pazarlama ve İzleyici Deneyimi Direktörü Atasun Kaşbaş, ChatGPT’nin, OpenAI (Microsoft iştiraki) tarafından geliştirilen, doğal dil işleme yetenekleriyle donatılmış bir yapay zekâ modeli olduğunu belirtti.

“+1 Sunar: Gezgin Salon Festivali”nin ikincisi yeşilliklerle çevrili Parkorman’da gerçekleştirildi.

Birçok ünlü sanatçı ve grubun sahne aldığı festivale bu yıl OpenAI'ın ChatGPT teknolojisi damga vurdu.

ChatGPT'nin sunduğu gelişmiş NLP yetenekleri, katılımcılara doğal ve verimli bir iletişim deneyimi sunarak, konuşma çözümlerinin insan benzeri dili anlamasına ve üretmesine olanak sağladı.

İzleyiciler, festival süresince WhatsApp üzerinden sağlanan canlı destek hattı ve ChatBot yardımlarının yanı sıra bu sene ilk defa ChatGPT'nin sunduğu yapay zekâ desteğiyle tüm sorularına hızlıca yanıt alabildi.

Festival Destek Hattı’nı kullananlar, görüşmeler sonunda anket aracılığıyla değerlendirmelerini yaptı. Katılımcılar, deneyimlerine 5 üzerinden puan verdi.  

+1Sunar: Gezgin Salon Festivali’nde bir ilk. Festival izleyicilerinin sorularını ChatGPT cevapladı

ChatGPT ile izleyici deneyiminde atılım

İKSV Pazarlama ve İzleyici Deneyimi Direktörü Atasun Kaşbaş, projeyle ilgili:

“51 yıldır gururla sunduğumuz kültür-sanat etkinliklerimizdeki izleyici deneyimini geliştirmek için ürettiğimiz projelerden bir yenisini sunmaktan ötürü çok mutluyuz. Gelişen teknolojiyle birlikte deneyim ve iletişim süreçleri de dönüşüme uğruyor. İzleyici deneyiminde önemli atılımlar yapıyoruz. Türkiye’de ilk defa, ChatGPT destekli sanal asistanı +1Sunar: Gezgin Salon Festivali’yle birlikte izleyicilerinin kullanımına sunduk. Üstelik bu kanalın yanında, chat-bot ve canlı destek de dahil olmak üzere toplam 3 farklı kanalla izleyicilerimizin yanında olduk” dedi.

ChatGPT, OpenAI (Microsoft iştiraki) tarafından geliştirilen, doğal dil işleme yetenekleriyle donatılmış bir yapay zekâ modeli olduğunu belirten Kaşbaş, “Mindbehind/Insider ile birlikte, +1 Sunar: Gezgin Salon Festivali’ne özel bir çalışma yaparak izleyicilerimizin festival sırasında doğal dilde yazışarak festival hakkındaki tüm sorularını yöneltebilmesini sağladık. Daha önceki etkinlik ve festival izleyicilerimizden aldığımız geri bildirimleri titizlikle değerlendiriyor, festival deneyiminin kusursuz olması için kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.  

 +1 Sunar: Gezgin Salon Festivali’nde OpenAI ile yapılan iş birliği, önümüzdeki dönemde diğer etkinliklerde de geliştirilerek devam edecek.  

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler ChatGPT yapay zeka
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin