+1'in kurucu ekibi yeni TV kanalıyla geliyor. Mollaveisoğlu Medyatava'ya açıkladı

Yurt Gazetesi'nin dahil olduğu medya grubunun başkanı Tuncay Mollaveisoğlu, +1'le ayrılık sürecinde yaşananları anlattı ve yeni kanal müjdesi verdi.

Google Haberlere Abone ol
+1'in kurucu ekibi yeni TV kanalıyla geliyor. Mollaveisoğlu Medyatava'ya açıkladı

İşte Mollaveisoğlu'nun Medyatava'yla paylaştığı açıklama:





"Değerli Dostlar,



Bir süredir Yurt Gazetesi ve Bağımsız derginin dahil olduğu medya grubunun başkanlığını yürütüyorum.



Çalışma arkadaşım, yakın dostum Merdan Yanardağ'ın evrensel adalet ve basın özgürlüğü ilkeleri ayaklar altına alınarak tutuklanması hepimizde derin bir üzüntü yarattı.



Merdan'ın en kısa zamanda aramıza ve hayatını adadığı gazetecilik mesleğine dönmesini sabırsızlıkla bekliyor ve bunu gerçekleştirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz.



Merdan’a takılan kelepçe, Yurt Gazetesi başta olmak üzere tüm özgür basına takılmak istenen bir kelepçedir. Biz bunu reddediyoruz. Bu baskılar bizi ancak güçlendirir.



Yurt Gazetesi, titiz ve atak haberciliği, önemli transferleri ve yeni yüzüyle ağır bir güven bunalımından geçmekte olan basınımızın umut ışığı olmaya devam edecektir.



İzlediğiniz gibi sansür ve kelepçe yalnızca yazılı basında yok. Kısa sure once yayınları ile büyük ses getiren +1 televizyonunda da "Gezi Ruhu"na kelepçe vuruldu.



Kurucu ekibimizle birlikte bağımsız gazetecilerin televizyonu olarak kurguladığımız +1 projesine 2 yılımızı verdik.



Yayın politikamız ve Uğur Dündar, Haluk Şahin, Özlem Gürses, Ece Temelkuran, Banu Güven, Ayşe Önal, Barbaros Şansal gibi değerli isimlerin varlığıyla, yayına başlayalı sadece 40 gün olmuşken, yıllardır yayında olan televizyonların izlenme oranı seviyesine yükseldik.



Bu başarının karşılığında, doğru olmayan beyanlar, yerine getirilmeyen vaatler ve editoryal bağımsızlığımıza kabul edilemeyecek müdahaleler nedeniyle, kendi kanalımızın dışında bırakıldık.



Yarattığımız diğer değerlerle birlikte, +1 markamızı da geri almak üzere yasal girişimlerin hazırlığını yaptığımız için herhangi bir açıklama yapmadık. Konuyla ilgili olarak, avukatlarımız üzerinden sizleri bilgilendireceğiz.



Değerli izleyicilerimize iyi bir haber vermek istiyorum...



Çok yakında, genç, yenilikçi, bağımsız bir televizyon kanalı ile yeniden geliyoruz. Yine medyanın etkili ve önemli isimleri ile ekranlarda olacağız.





Kamuoyuna saygı ile duyururum.



Tuncay MOLLAVEİSOĞLU"




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin