19 yıllık bela: Önce çenesinde çıktı 19 yıl sonra elmacık kemiğine saklanmış halde bulundu! Kadın resen tümöre meydan okuyor

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nde ameliyat edilen 54 yaşındaki Seringül Karakaya, 19 yıl sonra tekrarlayan kanserle savaşını yine kazandı. Çenesinde çıktıktan 19 yıl sonra elmacık kemiğinde saptanan tümörden yine kurtuldu. Karakaya, tümöre resmen meydan okudu.

Google Haberlere Abone ol
19 yıllık bela: Önce çenesinde çıktı 19 yıl sonra elmacık kemiğine saklanmış halde bulundu! Kadın resen tümöre meydan okuyor

2004'te çene kemiğindeki kemik tümörü nedeniyle Farabi Hastanesi'nde ameliyat edilen 54 yaşındaki Seringül Karakaya, 19 yıl süren periyodik takiplerinde sağlıklı şekilde hayatına devam etti.

BU KEZ DE ELMACIK KEMİĞİNDE 

Bu yıl mart ayında yüzünün sağ yarısında şişlik fark eden ve hastanenin Kulak Burun Boğaz Kliniği'ne (KBB) başvuran Karakaya'nın yapılan tetkiklerinde, tümörün bu kez yüzündeki elmacık kemiğini etkilediği belirlendi.

Doç. Dr. Bengü Çobanoğlu tarafından değerlendirilen Karakaya, tümörün vücudunun başka yerine sıçramadığının belirlenmesinin ardından ameliyata alındı.

Operasyonla elmacık kemiğiyle birlikte tümör de çıkarılan Karakaya, yara iyileşmesi tamamlandıktan sonra sağlığına kavuştu.

TÜMÖRDEN KURTULDU

Operasyonu gerçekleştiren ekibi yöneten Doç. Dr. Bengü Çobanoğlu, hızlı hareket ederek ameliyatla tümörü çıkarttıklarını belirtti.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin