19 Mayıs'ta bankalar açık mı. 19 Mayıs Cuma bankada işlem yapılıyor mu. 19 Mayıs'ta EFT ve havale yapılır mı?

19 Mayıs'ta bankaların çalışma saatleri sorgulanıyor. Bankalar normal şartlarda haftanın beş günü mesai saatleri içerisinde hizmet verir. Hafta sonları ve resmi tatillerde ise kapalı olur. Peki 19 Mayıs'ta bankalar açık mı? 19 Mayıs Perşembe bankada işlem yapılıyor mu? 19 Mayıs'ta EFT ve havale yapılır mı?

Google Haberlere Abone ol
19 Mayıs'ta bankalar açık mı. 19 Mayıs Cuma bankada işlem yapılıyor mu. 19 Mayıs'ta EFT ve havale yapılır mı?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda kurumların çalışma saatleri gündemi meşgul etmeye başladı. Resmi tatillerde devlet kurumları ve birçok özel kurum kapalı oluyor. Bu kapsamda 19 Mayıs'ta bankaların çalışma durumu sorgulanıyor.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı milli bir bayramdır. 

Kamu kurumları ve birçok özel kurum 19 Mayıs 2023 Cuma günü kapalı olacak.

19 MAYIS'TA BANKALAR AÇIK MI KAPALI MI?

19 Mayıs'ta bankalar, resmi tatil nedeniyle kapalı olacak. EFT işlemleri  FAST ile belirli bir miktara kadar işleme alınacak. Havale işlemlerinde ise, hafta sonu dolayısıyla ödemeler hesaba 22 Mayıs Pazartesi günü saat 08.00'da geçecek.

19 MAYIS'TA BORSA AÇIK MI KAPALI MI?

19 Mayıs'ta borsa kapalı olacak. Yatırımcılar alım satım işlemlerini 22 Mayıs Pazartesi itibarıyla yapacak. 

19 MAYIS'TA NOTER AÇIK MI KAPALI MI?

19 Mayıs Cuma günü noterler, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yurt genelinde kapalı olacak.

19 MAYIS'TA HASTANELER AÇIK MI KAPALI MI?

19 Mayıs'ta hastaneler kapalı olacak. Hastanelerin randevu ile hasta bakılan bölümü 19 Mayıs Cuma günü hizmet vermeyecek. Ancak tüm hastanelerin acil birimi 19 Mayıs'ta açık olacak.

19 MAYIS 1919'DA NE OLDU?

19 Mayıs 1919'da Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Samsun'a çıkarak Milli Mücadele'yi başlattı. İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün olarak kabul edilir. 

Mustafa Kemal Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etti. Yıllarca "Gençlik ve Spor Bayramı" adıyla kutlanan bu bayram, , Atatürk Yılı kabul ve ilan edilen 1981'de dönemin Devlet Başkanı Kenan Evren'in değişikliğiyle "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" adını aldı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin