19 aydından Sendika.org için imza kampanyası!

Erişime engellenen Sendika.org haber sitesi için imza kampanyası başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
19 aydından Sendika.org için imza kampanyası!

25 Temmuz'da erişime engellenen ve yasağı delerek Sendika1.org üzerinden yayına devam eden Sendika.org haber sitesi için imza kampanyası başlatıldı.



19 aydının destek verdiği kampanyada 'Sansürü kabul etmiyoruz, Sendika.Org okuyoruz!' diyerek sansüre karşı tutum almaya çağrı yapıldı.



DİSK, KESK, TTB başkanlarının, Korkut Boratav, Slavoj Zizek, James Petras, Melda Onur ve Ayşenur Arslan’ın da aralarında bulunduğu 19 aydın Sendika.org için yayımladıkları açıklamada 'Sansürü kabul etmiyoruz, Sendika.Org okuyoruz!' diyerek "Özgürlükten yana olan herkesi sansüre karşı tutum almaya, sendika1.org/imzaver adresinden imza vermeye, Sendika1.Org' adresinden siteyi takip etmeye ve dayanışmaya çağırdı.



İşte, o açıklama:



14 yılı aşkın süredir emek hareketinin, toplumsal muhalefetin ve halk direnişlerinin sesi olarak kesintisiz yayın yapan, Gezi direnişinde ülkenin dört bir yanından dakika dakika yaptığı haberlerle milyonlara ulaşan, direnişin medyası Çapul.Tv'nin kuruluşunda inisiyatif alan Sendika.Org, erişim engelinin kaldırılması için hukuki süreci başlatırken Sendika1.Org adresinden yayınını devam ettiriyor. Engellenen diğer muhalif siteler, baskı gören gazeteler ve gazetecilerle birlikte ortak bir mücadeleyi sürdürüyor.



Sendika.Org'a yönelik sansürün arka planını, hukuki süreci, Sendika.Org hakkında bilgileri ve "Sansürü kabul etmiyoruz, Sendika.Org okuyoruz!" sloganı ile başlatılan çağrının ve imza kampanyasının ayrıntılarını dosyamızda sunuyoruz.



Sizleri on binlerce özel haber, söyleşi ve telif makalesi, 10’u aşkın dilden yapılmış yaklaşık 2 bin çeviri içeren arşivi, akademisyeninden sendika uzmanına, araştırmacı yazarından üniversite öğrencisine şu anda aktif olarak yazılarını sürdüren 50’yi aşkın yazarı, ülkenin her köşesinden, Avrupa’dan Latin Amerika’ya, Kobane’den Mısır’a dünyanın dört bir yanından gönüllü muhabirlerinin hazırladıkları içeriklerle, reklam ya da fon almadan, bütünüyle dayanışma ve gönüllü emekle sürekliliğini sağlayan alternatif medya Sendika.Org ile dayanışmaya çağırıyoruz.



İmza kampanyasına katılmanızı, çağrımızı yaygınlaştırmanız isteğiyle, sansüre karşı dayanışmaya!   



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin