1880'li yılların Zaytung'u ortaya çıktı

1883'ün Facebook'u sayılabilecek bir gazete ortaya çıktı. Gazete, Zaytung'u da anımsatıyor.

Google Haberlere Abone ol
1880'li yılların Zaytung'u ortaya çıktı

Sosyal medyanın gösterdiği gelişim geçmişe dair araştırmaları da artırdı. Amerikan Ulusal Kütüphanesi'nde yapılan araştırma 1883'ün Facebook'u sayılabilecek bir gazeteyi ortaya çıkarttı. Gazete bir yönüyle de Zaytung'u anımsatıyor. Yarı haftalık Bourbon News gazetesi 1883 yılında yayınlanıyordu.



Bir yıl için 2 dolar, bin yıl için 2 bin dolar ödemek kaydıyla abonesi olabileceğiniz bu tuhaf gazete "Hayatın Mutlu Yanı" tarafından basılıyordu. Kentucky'in Millersburg adlı küçük bir kasabasında basılan gazete fazlasıyla yerel bir gazeteydi.



Yerel haberlerin yanı sıra ilanlara da yer verilen gazetenin en ilginç bölümü ise "Scintillations" denilen kısmıydı. Farklı anlamlara sahip bu sözcüğün buradaki kullanımına "nükteler" denilebilir. 



Bu köşede kasabanın günlük hayatı ve toplumla ilgili kısa notlara yer veriliyor.



Ancak bu notlar, bugün Facebook'ta gördüğümüz duvar paylaşımlardan pek farklı değil.



Kasaba halkının sağlık durumları, kimlerin gelip kimlerin gittiği yönünde bilgilerin yer aldığı bölümde ayrıca moda, dil ve sağlıkla ilgili "trend" update'leri de yapılıyordu.



Ancak bu trend update'lerinin hemen hemen hepsi uydurmaydı ve eğlendirmeyi amaçlıyordu. Scintillations bölümü bu yönüyle de günümüzün Zaytung'unu anımsatıyordu.



Haberin devamı için tıklayınız.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin