16 yazar, Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu: Edepten yoksun bu linci...

İktidarı destekleyen 16 köşe yazarı, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan şikayetçi oldu.

Google Haberlere Abone ol
16 yazar, Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu: Edepten yoksun bu linci...

Geçtiğimiz günlerde 'Diliniz Kaba, Vicdanınız Taş' ortak başlığıyla yazı yazan 16 köşe yazarı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. 



Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gelen yazarlar Kemal Öztürk, Abdulhamit Güler, Şebnem Oruç, Saadet Oruç ve Kenan Alpay'ın da aralarında bulunduğu bir grup yazar Kılıçdaoğlu’nun 'hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlarından yargılanmasını istedi.



Suç duyurusu dilekçesinin savcılığa sunulmasından önce yazarlar avukatlarıyla birlikte adliye önünde bir açıklama yaptı. Avukat Cihat Gökdemir yaptığı kısa açıklamada, "Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik içerikli suç duyurusunda bulunacağız" dedi.



"EDEPTEN YOKSUN BU LİNCİ PROTESTO ETMEK İÇİN BU MAKALELERİ KALEME ALDIK"



Daha sonra yazarlar adına açıklama yapan Kemal Öztürk, "Kabataş olayını yeniden bunu bahane ederek 4 tane kadın yazar arkadaşımızın sosyal medyada, kamuoyunda, gazete manşet ve köşelerinde linç edilmeye çalışmasını protesto etmek amacıyla bir grup yazar olarak aynı başlıkla bir makale kaleme aldık. Bu sayı 15 de olabilirdi, 50 de, 100 de öyle bir özel organizasyona gitmedik, özel bir yerden talimat da almadık. Bizim arkadaşlarımız yıllarca aynı kurumda beraber çalıştığımız arkadaşlarımız bunlara destek olmak amacıyla ve yapılan bu linçi özellikle dünya kadınlar gününün olduğu dönemde kadın gazetecilere yapılan ahlaksızca edepten adaptan yoksun bu linci protesto etmek için bu makaleleri kaleme aldık" dedi.



"GAZETECİLERİN FİKRİNİ AÇIKLAMAYI BASTIRAN BİR SİYASİ TARTIŞMA İÇERİSİNE GİRMİŞ OLDUK"



"Düşünün ki kadın gazetecilerimizi çok özür dileyerek söylüyorum 'pornografik' afişlere fotomontajla resimlerini koyup bütün sosyal medyada yayan ve bunu gazetede makale konusu yapan evlerinin krokisini adreslerini yayınlayan bir zihniyettir. Protesto ettiğimiz de budur" diyen yazar Kemal Öztürk "Bu arkadaşlarımızın mesleki olarak fikir olarak yaptıkları şey tacize uğradığını söylediği bir kadının fikirlerini köşelerine taşımaktır. Bundan dolayı kamuoyunda yapılan bu linci protesto ettiğimiz bu köşe yazısı başka yazarlar tarafından eleştirildi, televizyon tartışmalarında konu oldu bunların hepsi makul. Ama Türkiye'nin ana muhalefet partisinin genel başkanı kendi grup konuşmasında bu ortak başlıkla yazı yazan gazetecileri vicdan, din, namus, ahlak, kitap sorgusuna tutup sizlerde bu var mı diye hakaret eden, gazetecilerin fikrini ve düşüncesini açıklamayı adeta bastıran yok eden bir siyasi tartışma içerisine girmiş olduk" şeklinde konuştu.



"ANA MUHALEFET PARTİSİ LİDERİNİN HAKARETİNE MARUZ KALMAYI ASLA KABUL ETMEYİZ"



Siyasetçilerin muhataplarının siyasetçiler olduğuna vurgu yapan Öztürk açıklamasını şöyle sürdürdü: "Biz gazetecilerle muhatap olmaya alıştık ama bir ana muhalefet partisi liderinin hakaretine maruz kalmayı asla kabul etmeyiz. Bugün eski Türkiye'nin refleksleriyle hareket eden insanların hakaret ettim, linç ettim yanımda kar kalsın siyasi olarak baskı yaptım yanımda kar kalsın dönemi bitmiştir. Sanırım Türkiye'de ilk defa ana muhalefet partisi hakkında bir suç duyurusunda bulunuyor gazeteciler. Sanırım ilk defa ana muhalefet, muhalefetteyken gazetecilerle mahkemelik oluyor. Bu da ancak sayın Kılıçdaroğlu'nun yapacağı bir şeydi ve bunu da başarmış oldu. Biz fikirlerimizi özgürce köşelerimizde yazmaya televizyonlarda konuşmaya devam edeceğiz. Hiçbir şekilde hakaret etmeden hiç kimseye Kılıçdaroğlu'nun hitap ettiği şekilde hitap etmeden bu gazetecilik faaliyetimizi sürdüreceğiz."



Öztürk, açıklamasında, ayrıca basın meslek örgütlerinin gazetecilere yapılan hakaretlere hiçbir şekilde buna ses çıkarmamasını eleştirdi. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin