16 gazeteci Özgür Gündem'e Yayın Yönetmeni oldu!

Özgür Gündem'in 3 Mayıs 'Dünya Basın Özgürlüğü' gününde başlattığı nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni kampanyası devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
16 gazeteci Özgür Gündem'e Yayın Yönetmeni oldu!

Özgür Gündem gazetesinin maruz kaldığı baskı ve soruşturmalara karşı dayanışma sergilemek ve basın özgürlüğünü savunmak için başlattığı Eş Genel Yayın Yönetmenliği kampanyası 15 günü geride bıraktı.



3 Mayıs’ta Özgür Gazeteciler Cemiyeti Eş Başkanları Nevin Erdemir veHakkı Boltan’ın başlattığı nöbeti, Melda Onur, Ertuğrul Mavioğlu, Eşber Yağmurdereli, Erol Önderoğlu, Ayşe Düzkan, Fehim Işık, Yıldırım Türker, Mustafa Sönmez, Faruk Eren, Ahmet Abakay, Celal Başlangıç, Uğur Güç, Nurcan Baysal ve Ragıp Duran sürdürdü.



Aksoy: Sansürü dayanışmayla kırıyoruz



bianet’e konuşan Özgür Gündem editörlerinden Günay Aksoy bu süre içinde nöbetçi genel yayın yönetmenlerinin kendilerini farklı alanda beslediklerini söylüyor.



“Genel yayın yönetmeni olan arkadaşlarımızın gazetemize başta manevi olmak üzere çok katkısı oldu” diyen Aksoy, bu dayanışmanın sadece Özgür Gündem’e yönelik değil tüm basın ve ifade özgürlüğü üzerindeki baskılara karşı oluşmuş bir dayanışma olduğunu vurguladı.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin