16 Ekim güncel akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? Motorin ve benzin ne kadar oldu?

Akaryakıt fiyatlarına bu geceden itibaren zam geldi. Motorin 42 kuruş zamlanırken, benzin litre fiyatı ise 14 kuruş arttı. 16 Ekim itibariyle geçerli olacak motorin ve benzin zammını duyanlar ise dün itibarıyla akaryakıt istasyonlarında uzun kuyruklar oluşturdu. Ekonomik anlamda zorlanan vatandaşlar, akaryakıt fiyatlarına gelen zamlardan sonra soluğu benzin istasyonlarında aldı. Peki, 16 Ekim petrol fiyattları ne kadar oldu? İşte güncel LPG, benzin ve Motorin fiyatları…

Google Haberlere Abone ol
16 Ekim güncel akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? Motorin ve benzin ne kadar oldu?

Motorin ve benzine 16 Ekim itibarıyla gelecek olan zamdan önce arabası olan binlerce kişi akaryakıt istasyonlarına koştu. Gece yarısı olmadan depolarını doldurmak isteyen vatandaşlar, akaryakıt istasyonlarında uzun kuyruklar oluşturdu. Yapılan zamla beraber motorin fiyatı 41 kuruş zamlanırken, benzine ise 14 kuruş zam geldi. Bu haliyle motorin tarihinde ilk defa 8 lirayı geçti. İşte 16 Ekim güncel akaryakıt fiyatları
 
AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR OLDU?

16 Ekim güncel akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? Motorin ve benzin ne kadar oldu?
Motorinin litre fiyatına 41 kuruş, benzinin litre fiyatına ise 14 kuruş zam geldi. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) zamların pompa fiyatına dün gece yarısından itibaren yansıyacağını duyurdu.
 
EPGİS ayrıca benzinin litre fiyatında 23 kuruş artış olduğunu ancak bu artışın eşel mobil sistemi kapsamından ÖTV'den karşılandığını ve pompa fiyatına yansımayacağını bildirdi.

16 Ekim güncel akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? Motorin ve benzin ne kadar oldu? - Resim : 2
 
Böylece benzinde de motorinde olduğu gibi ÖTV sıfırlanmış oldu. Bundan sonra her türlü fiyat artışı pompa fiyatına zam olarak yansıyacak.

16 Ekim güncel akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? Motorin ve benzin ne kadar oldu? - Resim : 3
 
Zammın ardından motorinin litre fiyatı İstanbul'da 7.53'ten 7.94 liraya, Ankara'da 7.61'den 8.02 liraya, İzmir'de 7.62'den 8.03 liraya yükselecek. Fiyatlar, yerler ve şirketler arasında farklılıklar gösteriyor.
 
Benzinin litre fiyatı da İstanbul'da 7.78'den 7.95'e, Ankara'da 7.84'ten 8.01'e, İzmir'de 7.85'ten 8.02 liraya yükseldi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin