16, 17,18, 19 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, telekonferans yöntemi ile yeni sokağa çıkma yasaklarını açıkladı ve alınan tedbirleri sıraladı.

Google Haberlere Abone ol
16, 17,18, 19 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğann başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, tele konferans yöntemiyle  yeni sokağa çıkma yasaklarını açıkladı ve alınan tedbirleri sıraladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 16-17-18-19 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı.

Erdoğan, 18 Mayıs ile 19 Mayıs arasında marketler ve online platformların açık olacağını belirtti. Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Tekirdağ illerine de giriş-çıkış kısıtlamasının kaldırıldığını belirtti.

Erdoğan ayrıca:

"65 binin üzerindeki vatandaşımıza yaşlılık ödemesi yapıyoruz.

Kamu görevlileriyle, gönüllülerden oluşan 146 bin mensup kardeşimizin her birine teşekkür ediyorum. Ayrıca AK Parti, MHP, CHP ve diğer partilerden bin 119 belediye, vefa sosyal destek grubunu desteklediler. Onlara da teşekkür ediyorum.

65 yaş üstü 11.00 ila 17.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

18-19 Mayıs'ta marketler 10.00-16.00 arası açık olacak.

Hayvanları otlatmak için yaylalara çıkanların, arıcılıkla uğraşanların, mevsimlik tarım işçilerinin faaliyetlerini kolaylaştırdık. Sağlık, gıda ve güvenlik başta olmak üzere tüm temel ihtiyaçları karşılayarak insanımıza yardım etmeyi sürdüreceğiz.

Buna mukabil, iyileşen hasta sayımız ve test sayımız katlanarak artıyor. Kurallara riayet eden vatandaşlarımız için herkese şükranlarımızı sunuyorum.

Sağlık hizmetlerinde yaşlılarımızı öncelikle yararlandırıyoruz. Evde bakım hizmetiyle ihtiyaçlarını evlerinde karşılıyoruz." açıklamalarında bulundu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin