150 bin TL evlilik kredisi şartları neler. Düğün kredisi ne zaman verilecek? Faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi başvurusu e-Devlet

Evlilik kredisi yuva kurmaya hazırlanan çiftlerin gündeminde yer alıyor. Yeni evlenecek kişilere evlilik kredisi ile 150 bin TL ödeme yapılacak. Krediler 48 ay vadeli ve faizsiz olarak verilecek. Peki 150 bin TL evlilik kredisi şartları neler? Faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Google Haberlere Abone ol
150 bin TL evlilik kredisi şartları neler. Düğün kredisi ne zaman verilecek? Faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi başvurusu e-Devlet

Evlilik kredisi ile yuva kurmaya hazırlanan bireylerin düğün masrafının hafiflemesi hedefleniyor. Faizsiz olarak verilen 150 bin TL'lik evlilik kredisi hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 

"Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz.

Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecektir." dedi.

Peki faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi başvurusu nasıl yapılır?

EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI NELER?

Evlilik kredisi yeni evleneceklere verilecek. Kredinin kaynağı, kurulacak olan Aile ve Gençlik Bankası'dan sağlanacak. Uluslararası standartlarda kurulacak bu sosyal amaçlı banka dijital ortamda hizmet verecek.

Aile ve Gençlik Bankası para kaynağını Karadeniz gazı ve diğer petrol gelirlerinden oluşturulan fondan sağlayacak. 

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ KAÇ TL?

Evlilik kredisi 24 ay (2 yıl) geri ödemesiz ve 48 ay (4 yıl) vadeli verilecek. Yeni evleneceklere 150 bin TL devlet destekli evlilik kredisi ödemesi yapılacak.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Evlilik kredisi başvuru şartları henüz belli olmadı. Detayların ilerleyen günlerde açıklanması bekleniyor. 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin