15 yaşındaki çocuğa gözaltı İsviçre basınında

15 yaşındaki çocuğun Erdoğan'a hakaretten gözaltına alınması İsviçre basınında yer aldı.

Google Haberlere Abone ol
15 yaşındaki çocuğa gözaltı İsviçre basınında

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 15 yaşındaki A.E.'nin gözaltına alınması İsviçre basınında geniş yer buldu.



İsviçre'nin saygın gazeteleri bugünkü sayılarında Türkiye'de Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan ve daha sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkemece serbest bırakılan 15 yaşındaki çocuğun hikayesine yer verdi.



Le Matin gazetesi, Kayseri'nin Bünyan ilçesinde A.E. isimli 15 yaşındaki liseli çocuğun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medya aracılığı ile hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındığını duyurdu. Gazete iktidara geldiği günden bu yana Erdoğan'a hakaret gerekçesiyle bir çok öğrenci, sanatçı ve özellikle gazetecinin göz altına alındığını yazdı.



Tribüne de Geneve gazetesi, "Erdoğan'a hakaret.. 15 yaşındaki liseli bir çocuk Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltında, son zamanlarda Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle bir çok kişi ve gazeteci tutuklandı" diye yazdı.



24 Heures gazetesi, "Erdoğan'a hakaret için hapis istemi. 15 yaşındaki liseli bir gence Erdoğan'a sosyal medya aracılığı ile hakaret ettiği gerekçesiyle hapis cezası istenmesi ülkede büyük tepkiye sebep oldu. İnternet kafede yakalanan liseli nezarete atılırken hakkında soruşturma başlatıldı" diye yazdı. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin