15 Temmuz'u planladıkları söylenen Stratfor'un analisti o dergiye konuştu!

ABD İstihbarat Kurumu Stratfor'un en önemli isimlerinden Anisa Mehdi, tekrar yayın hayatına başlayan Boxer Dergisi'nden Emir Ekşioğlu'na konuştu.

Google Haberlere Abone ol
15 Temmuz'u planladıkları söylenen Stratfor'un analisti o dergiye konuştu!

15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişimini planlayan kurum olduğu söylenen Stratfor'un Irak asıllı analisti Anisa Mehdi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerçek bir dünya lideri olduğunu ve tüm yaşananlardan dolayı işinin de çok zor olduğunu belirtti. Stratfor'un darbe girişimi ile ilişkisi olduğunu düşünmediğini söyleyen Mehdi, Türkiye'ye karşı İsrail'in bir oyun içerisinde olabileceğini belirtti.



İşte röportajdan bazı satırbaşları;



“Stratfor'un bu girişimle alakası yok”



ABD ve müttefik güçler Irak’ı işgal edip, Irak’a girdiklerinde ordu zayıflatılmıştı ve istikrarı da bir hayli sarsılmıştı. Bu da zamanla IŞİD ya da DAEŞ her ne derseniz bu haydutlara imkan sağladı. Orada tampon bölge olduğu için -belki bazı insanlar buna karşı çıkacak- minnettar olduğum ve birçok insan gibi benim de güvendiğim bir ülke olan Türkiye’nin ordusunun bir şekilde zayıflatılmış olduğunu düşünmek beni oldukça endişelendiriyor.



“İsrail kaostan faydalanıyor”



Öncelikle şunu sormak lazım; Türkiye, Avrupa ve ABD’de sıklıkla görülen şiddet ve kaostan kim faydalanıyor? Silahlı saldırılar, havalimanlarına bombalı saldırılar… Ülkenizde gerçekleşen saldırılarda hayatlarını kaybedenler için de çok üzgünüm. Mesela biri bombalı üç kişinin, Orlando’da AR-15’li tek kişiden daha az insan öldürdüğüne dikkat çekmişti, ilginç değil mi? Fayda sağlayan kim? Fayda sağlayan ülkelerden biri bana kalırsa İsrail. İsrail haberlerde artık görünmüyor değil mi? Ancak Filistinlilerin baskıcı bir şekilde topraklarından olması hala devam ediyor. Hala Yahudi yerleşim yerleri inşa ediliyor ve bunları hiç duymuyoruz çünkü bana kalırsa bu korkunç şiddet olayları dikkatimizi başka yöne çekiyor. Türkiye’ye direkt bir oyunları söz konusu mu bilmiyorum ama ilginç şeyler dönüyor gerçekten!



Türkiye’nin çok görkemli bir tarihi var



Her medeniyetin görkemli oldukları ve zor zamanlar yaşadıkları dönemleri vardır, değişmeyen tek şey değişimdir değil mi? İnşallah eninde sonunda da değişim olacaktır. Yani Türkiye’nin geleceği için her şey mümkündür. Hem de her şey!



“Tayyip Erdoğan gerçek bir dünya lideri”



Birçok dünya lideri var ve bana kalırsa Tayyip Erdoğan da kesinlikle bunlardan biri, gerçek bir lider. Fakat, bu zamanda her yerde isyanlar varken, bir de elinde mülteci krizi ve yakın zamanda yaşanmış bir darbe girişimi ile çok zor bir duruma düştü. Ben bu kadar fazla felaketle nasıl başa çıkacağımı düşünemiyorum. Erdoğan’ın işi gerçekten çok zor.



“Atatürk Twitter'da olsaydı çok fazla takipçisi olurdu “



Çok yenilikçi biri. Yaptığı her şeye katılmıyor olabilirim ama zaten kimse başkasıyla her konuda aynı fikre sahip olamaz. Atatürk, halkı için gelecek yaratmaya çalışan çok cesur, reformlar gerçekleştirmiş bir lider. Örneğin, Latin alfabesine geçip, dünyaya Türkiye’yi sunması çok önemli bir adımdı. Eğer bugün Twitter’da olsaydı eminim ki çok fazla takipçisi olurdu.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin