15 Temmuz resmi tatil mi. 15 Temmuz tam gün mü yarım gün mü. 15 Temmuz'da özel sektöre tatil var mı?

15 Temmuz ülkemizin demokrasiye olan inancını gözler önüne seren en önemli günlerden biridir. 15 Temmuz, 'Demokrasi ve Millî Birlik Günü' adıyla 2017'de resmi tatil ilan edildi. Memurlar, resmi tatil olduğundan dolayı 15 Temmuz'da izinlidir. Ancak bu sene 15 Temmuz hafta sonu cumartesi gününe denk geldi. Bu kapsamda 15 Temmuz 2023 Cumartesi günü özel sektörün çalışma süresi sorgulanıyor. Peki 15 Temmuz tam gün mü yarım gün mü? 15 Temmuz'da özel sektöre tatil var mı?

Google Haberlere Abone ol
15 Temmuz resmi tatil mi. 15 Temmuz tam gün mü yarım gün mü. 15 Temmuz'da özel sektöre tatil var mı?

15 Temmuz'da çalışma saatleri sorgulanıyor. Türk milletinin demokrasi bilincini ortaya koyduğu 15 Temmuz resmi tatillerimizden biridir.

15 Temmuz tam gün resmi tatildir. Ancak bazı resmi tatillerde özel sektörün çalışma durumu değişmektedir. 

Peki 15 Temmuz tam gün mü yarım gün mü? 15 Temmuz'da özel sektöre tatil var mı?

15 TEMMUZ'DA ÖZEL SEKTÖRE TATİL VAR MI?

Kamu memurlarının her yıl tüm resmi tatilde izin hakları bulunur. Ancak özel sektörün çalışma saatleri farklıdır. Resmi tatil olan 15 Temmuz'da çalışma süresi özel sektörde değişkenlik gösterir.

15 Temmuz resmi tatil mi. 15 Temmuz tam gün mü yarım gün mü. 15 Temmuz'da özel sektöre tatil var mı?

15 TEMMUZ'DA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Bazı Mal ve Hizmetlerden Ücretsiz veya İndirimli Olarak Faydalanacakların Tespitine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete'deki bilgiye göre 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Marmaray ve İzban seferleri ile Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro seferleri bedava olarak hizmet verecek.

15 TEMMUZ'DA KÖPRÜLER ÜCRETSİZ Mİ?

Köprülerin 15 Temmuz'da ücretsiz olmasına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak geçtiğimiz yıllar baz alındığında yap, işlet, devret modeli dışında köprü ve otoyolların 15 Temmuz 2023 Cumartesi günü ücretsiz olacağı tahmin ediliyor.

15 TEMMUZ'DA ECZANELER AÇIK MI?

15 Temmuz hafta sonu cumartesi gününe denk geldiği için eczaneler kapalı olacak. Ancak nöbetçi eczaneler hizmet vermeye devam edecek.

15 TEMMUZ'DA KARGOLAR AÇIK MI?

Kargoların resmi tatillerde çalışma süreleri şirketten şirkete değişiyor. Bu sebeple 15 Temmuz'da kargoların çalışma sürelerine ilişkin net bir ifade belirtilemiyor.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin