15 gün hastaneden randevu alamadığını yazmıştı: Gazeteci Mehmet Fatih Uysal hayatını kaybetti!

Gazeteci Mehmet Fatih Uysal, hastaneye yatırıldıktan dört gün sonra hayatını kaybetti. Uysal, 15 gün boyunca hastaneden randevu alamadığını yazmıştı.

15 gün hastaneden randevu alamadığını yazmıştı: Gazeteci Mehmet Fatih Uysal hayatını kaybetti!

Gazeteci Mehmet Fatih Uysal, bir süre önce rahatsızlığı nedeniyle hastaneden randevu almak istedi. 15 gün boyunca randevu almaya çalışan Uysal’ın hastalığı ilerledi.

Daha sonra Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yatırılan Uysal, ileri derece zatürre teşhisiyle tedavi altına alındı.

Uysal, dört gün sonra hayatını kaybetti.

'İLK GÜNLERDE HASTANEYE GİDEBİLSEYDİ ŞİMDİ HAYATTA OLABİLİRDİ'


Hayatını kaybeden Uysal, sosyal medya hesabından sağlık sistemine isyan ederek, “Ağır bir hastalık geçiriyorum. Bu acayip sağlık politikası sonucu ancak 15 gün sonra doktor yüzü görebildim. Çektiğimiz eziyette yanıma kar kaldı. Cuma günü de hastaneye yatacağız. Hayırlısı bakalım” diye yazdığı ortaya çıktı.

Çorum İl Başkanlığı görevinden ayrılarak CHP’den aday adayı olan Mehmet Tahtasız da, Uysal’ı sağlık sisteminin öldürdüğünü iddia ederek, “Vatandaş hastanelerden randevu alamıyor. Randevu almaya başarırsa da aynı Mehmet kardeşimizde olduğu gibi geç kalıyor. İleri derecede zatürre olan Mehmet Fatih Uysal, rahatsızlandığı ilk günlerde hastaneye gidebilseydi şimdi hayatta olabilirdi” diye konuştu.

15 gün hastaneden randevu alamadığını yazmıştı: Gazeteci Mehmet Fatih Uysal hayatını kaybetti!

BAKAN KOCA AÇIKLAMA YAPMIŞTI 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz ay tam 2 Milyon 866 Bin 7 kişinin, MHRS üzerinden randevu aldığı halde muayene olmaya gitmediğini söylemişti. Randevu konusunda ciddi olunması gerektiğini belirten Bakan Koca, "İptal edilmeden gelinmeyen her bir randevu sistemi yavaşlatır." demişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin