14. İstanbul Bienali cebe girdi

Vodafone Red, İKSV Mobil uygulamasını yeniledi.

Google Haberlere Abone ol
14. İstanbul Bienali cebe girdi

Vodafone, 2010 yılından bu yana resmi iletişim sponsoru olduğu İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nı (İKSV) desteklemeye devam ediyor. Vodafone Red desteğiyle hayata geçirilen “İKSV Mobil uygulaması ile tüm İKSV etkinlikleri kolayca takip edilebiliyor. Uygulama 5 Eylül - 1 Kasım 2015 tarihleri arasında İKSV tarafından gerçekleştirilen 14.İstanbul Bienali’ne özel olarak yenilendi.



Beacon teknolojisi ile Bienal ziyareti dijitalleşiyor



Mart 2011’de hayata geçirilen “İKSV Mobil” uygulaması ile kullanıcılar, İKSV'nin gerçekleştirdiği tüm etkinliklerle ilgili bilgilere ulaşabiliyor. Kendilerine özel kişisel etkinlik ajandalarını organize edebiliyor ve paylaşabiliyor. Festival programlarını, bilet satış tarihlerini ve etkinlik saatlerini takip edebiliyor. Etkinliklerle ilgili güncel içeriklere ulaşabiliyor, etkinlik mekânlarına yol tarifi alabiliyor ve bilet alım sayfasına doğrudan ulaşabiliyor. 14. İstanbul Bienali’ne özel olarak yenilenen “İKSV Mobil” uygulaması ile bienal mekânlarına, eserlere, katılımcılara ve etkinliklere kolayca ulaşılabiliyor. Ayrıca bienal mekânları için yol tarifi ve toplu taşıma bilgisi alınabiliyor. Mekânlara yerleştirilen Beacon'lar vasıtasıyla mekân ve sanatçı hakkındaki özel bilgiler yerinde gösteriliyor. Yine Beacon teknolojisi sayesinde bienal eserlerinden bir tanesi uygulama içinde sergileniyor. Bu eserde 14. İstanbul Bienali’nin ana teması olan “Tuzlu Su” çerçevesinde ilgili mekanın rakımı yani deniz suyundan ne kadar yüksekte olduğu uygulama içerisinde gösteriliyor.



Akıllı telefonlara ücretsiz indirilebiliyor



İKSV Mobil uygulaması, iOS ve Android işletim sistemi olan akıllı telefonlara ücretsiz yüklenebiliyor. App Store ve Google Play Store'dan kolayca indirilebilen uygulamayla tüm İKSV etkinlikleri cebe giriyor. Yeni geliştirmelerle birlikte, “İKSV Mobil” uygulamasının halihazırda 40 bin olan indirme rakamının 100 bine çıkarılması hedefleniyor.



Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, şunları söyledi:



“Türkiye'de dijital dönüşümün lideri olma vizyonuyla sürekli hizmet ve teknoloji yatırımları yaparken sosyal yatırımlarımızı da eşit derecede önemsiyoruz. Kültür-sanat alanındaki yatırımlarımız içinde 2010 yılından beri sürdürdüğümüz İKSV Resmi İletişim Sponsorluğumuz önemli yer tutuyor. Vodafone olarak, kendimizi İKSV'nin sadece iletişim sponsoru olarak konumlandırmıyoruz. Hem İstanbul'u kültür ve sanat alanında bir dünya markasına dönüştürmek, hem de sanatta dijitalleşmenin öncüsü olmak hedefiyle teknolojimizi seferber ediyoruz. Bu kapsamda Vodafone Red'in desteğiyle hayata geçirdiğimiz “İKSV Mobil” uygulamasını sürekli yenilemeye devam ediyoruz. 14.İstanbul Bienali’ne özel yenilediğimiz “İKSV Mobil” uygulamasının bienal izleyicisinin hayatını önemli ölçüde kolaylaştıracağına ve Bienal’e olan ilgiyi artıracağına inanıyoruz. Kültür-sanata verdiğimiz destekle, bir yandan sanat izleyicisinin dijital deneyimini artırırken, bir yandan da iletişim gücümüzü ve global bilgi birikimimizi kullanarak ilgili sanat dalının ya da etkinliğinin farkındalığını ve izlenirliğini artırmayı hedefliyoruz. İKSV etkinliklerini daha geniş kitlelere ulaştırmak ve ülkemizin kültürel gelişimini ileri taşımak hedefiyle Vodafone Red ile sanata katkı sunmaya devam edeceğiz."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin