14 Aralık'ı 'siyah bantla' protesto ettiler

Samanyolu Yayın Grubu, 14 Aralık operasyonuna tepkisini bir kez daha gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
14 Aralık'ı 'siyah bantla' protesto ettiler

14 Aralık’ta Gülen Cemaati'nin yayın organı olan Zaman gazetesi ve Samanyolu TV'ye yönelik gerçekleştirilen operayonu Samanyolu Yayın Grubu üyeleri ağızlarını bantlayarak protesto etti.



Yönetimin her kademesinden üyelerin olduğu protestoda basın özgürlüğüne dikkat çekildi. Ağızları bantlı bir şekilde ellerinde 'Demokrasiye Darbe' ve 'Özgür Basın' pankartları taşıyan yayın grubu üyeleri, hedef alınan medya ve yayın organlarının susturulmasına tepki gösterdi ve özgür basının susmayacağına vurgu yaptı. 



Düzenlenen basın açıklamasında; operasyonun basını susturma, biat ettirme amacıyla yapıldığı ve bu durumun protesto edildiği, halkın doğru haber alma özgürlüğünün ortadan kaldırılmasına yönelik baskının ve girişimlerin şiddetle kınandığı duyuruldu.



Eyleme Samanyolu Yayın Grubu önünde toplanan vatandaşlar da ilgi gösterdi. Ağızlarını bantlayarak stüdyoda yerini alan vatandaşlar özgür basın yazılı pankartlarla operasyona olan tepkisini gösterdi. 



Basın toplantısında bu protestonun gözaltına alınan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın serbest bırakılmasına kadar devam edeceği de duyuruldu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin