13. Kırmızı Ödülleri Jürisi açıklandı!

Bu yıl 13.’sü düzenlenen Kırmızı Basında En İyiler Reklam Ödülleri’nin jürisi belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
13. Kırmızı Ödülleri Jürisi açıklandı!

Reklamda yaratıcılığı özendirmek, reklam ajanslarının, çalışanlarının, öğrencilerin ve reklamverenlerin başarılarını belgeleyip, ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından bu yana düzenlenen Kırmızı Ödülleri için geri sayım başladı.



Bu yıl bir dizi değişiklikler içeren Kırmızı’nın jüri kadrosu da açıklandı. Başkanlığını Y&R Brands İstanbul’un CEO’su Arzu Ünal’ın yaptığı, 59 kişiden oluşan dört farklı jüri Kırmızı Ödülleri şemsiyesi altındaki dört yarışmaya yapılan başvuruları değerlendirecek. Bu yarışmalar şunlar: 13. Kırmızı Basında En İyiler Reklam Ödülleri, 6. Kırmızı Bölge Basında En İyiler Reklam Ödülleri, bu yıl ilki düzenlenen Kırmızı Dijitalde En İyiler Reklam Ödülleri ve 2. Kırmızı-Uluslararası Adana Film Festivali (UAFF) Afiş Yarışması.



Kırmızı-UAFF Afiş Yarışması’nın jürisi ayrıca, 7. Genç Kırmızı’da akademisyenlerin ön elemesi sonucu belirlenecek ilk yüzde 10’luk dilime giren başvurular arasından beş finalisti ve bunların arasından da ilk üçü seçecek.



Her yıl farklı bir içerikle açıklanan brief konusuna göre hazırlanan reklamların katılıp yarıştıkları Hürriyet Özel Ödülü’nde jüri, Hürriyet yöneticilerinden oluşuyor.



Doğan Egmont Canlı Kırmızı’ya katılan ekiplerin tören günü hazırlayacakları reklam eskizleri ise törene katılan misafirler tarafından oylanacak.



REKLAM HAZIRLIĞI SÜRECİNİN HER AŞAMASINDAN TEMSİLCİLER JÜRİDE



Kırmızı jürisinde, başarılı reklamın bir ekip işi olduğundan hareketle sadece yaratıcılar yer almıyor. Benzeri reklamcılık yarışmalarının jürilerinden farklı olarak Kırmızı’da reklamveren yöneticisinden stratejik planlamaya, medya ajansından dijital ajans yöneticisine kadar reklamın hazırlık sürecinin her aşaması temsil ediliyor.



Kırmız jürileri; başkan, reklam yaratıcısı, reklamveren temsilcisi, ajans yöneticisi, medya planlama ve satın alma ajansı yöneticisi, müşteri ilişkileri yöneticisi, stratejik planlamacı ve dijital reklamcı içeren bir yapıya sahip. Jürinin moderatörlüğünü, Kırmızı’nın kuruluşundan beri bu işi üstlenen Gürül Öğüt yapıyor.



Kırmızı jürisi, yarışmaya katılan işleri önce internet üzerinden ön elemeye tabi tutacak, ardından 9, 12, 13 ve 14 Mayıs günleri düzenlenecek jüri toplantılarında dört aşamalı bir değerlendirme sürecinin sonunda kategori bazında birincileri seçecek.



Kırmızı Ödülleri katılımcıları 18 Nisan 2016 tarihine kadar başvurularınıkirmiziodulleri.com sitesinden yapabiliyorlar. Kırmızı’nın sitesinde aynı zamanda katılım koşulları, bu yılın kategorilerinin detayları, Hürriyet Özel Ödülü, UAFF Afiş Yarışması, Genç Kırmızı ve Canlı Kırmızı yarışmaları ile ilgili geniş bilgiye ulaşmak da mümkün.



13. Kırmızı Ödül Töreni, Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde 26 Mayıs 2016 Perşembe akşamı düzenlenecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin