13. İstanbul Bienali'nde son iki hafta

Bienal, Kurban Bayramı boyunca da sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Google Haberlere Abone ol
13. İstanbul Bienali'nde son iki hafta

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen 13. İstanbul Bienali, son iki haftasına giriyor. Kamusal bir alan yaratma ve herkese ulaşabilme amacıyla bu yıl ücretsiz olarak gerçekleştirilen 13. İstanbul Bienali sergileri, Kurban Bayramı boyunca da sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.



"Anne, ben barbar mıyım?" başlığıyla Fulya Erdemci küratörlüğünde gerçekleştirilen 13. İstanbul Bienali, kapılarını açtığı 14 Eylül tarihinden itibaren rekor sayıda izleyici ağırladı. 5 sergi mekanında yaklaşık 215 bin ziyaretçinin gezdiği bienal, 20 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek. İKSV'den yapılan açıklamada, 13. İstanbul Bienali sergilerinin henüz görmeyenler ya da sergiler kapanmadan bir kez daha gezmek isteyen sanatseverler için, bayram boyunca (bayramın ilk günü dahil) ücretsiz olarak ziyaret edilebileceği belirtildi. 



Farklı kuşaklar ve coğrafyalardan 88 sanatçı ve sanatçı grubunun işlerinin yer aldığı 13. İstanbul Bienali sergileri, Tophane'deki Antrepo no.3, Karaköy'deki Galata Özel Rum İlköğretim Okulu, İstiklal Caddesi üzerindeki ARTER ve SALT Beyoğlu ile İMÇ 5.Blok'taki 5533'te ziyaretçilerine açık olacak.



BİENALDE ETKİNLİK HAFTASI



13.İstanbul Bienali sanatçılarından Maxime Hourani'nin 5533'te yer alan "Şarkılar ve Yerler Kitabı" adlı projesi kapsamında 8 Ekim Salı günü 19.30'da Galata Rum İlköğretim Okulu'nun terasında özel bir performans gerçekleştirilecek. Türkiye'nin öncü özgür doğaçlama gruplarından Islak Köpek'in kurucularından, bilgisayar müzisyeni, doğaçlama sanatçısı ve ses tasarımcısı Korhan Erel ile gitarist, doğaçlama sanatçısı ve besteci olan Giray Gürkal'ın performansı ücretsiz olarak izlenebilir. 13.İstanbul Bienali'nde "İki Deniz Arası" projesiyle yer alan Serkan Taycan, 9 Ekim Çarşamba günü 19:00'da projesiyle ilgili bir konuşma yapacak. Serkan Taycan'ın konuşması Galata Rum İlköğretim Okulu'nun terasında gerçekleştirilecek.İnci Eviner'in bienal süresince performatif araştırma ve sunumların yer aldığı "Ortak Eylem Aygıtı: Bir Etüt" projesi kapsamında, 9 Ekim Çarşamba ve 10 Ekim Perşembe günlerinde Galata Rum İlköğretim Okulu'nda sunumlar gerçekleştirilecek. 



13.İstanbul Bienali kapsamında Sulukule Platformu etkinliklerinden "Bu Roman'ı Kim Yazdı? Geleneksel Taşıyıcı Olarak Romanlar ve Sulukule Çocuk Atölyesi'nde Eğitim" başlıklı bir söyleşi düzenleniyor. Gonca Girgin Tohumcu, Belma Kurtişoğlu, Ahmet Tohumcu ve Aykut Büyükçınar'ın katılımıyla yapılacak söyleşi 12 Ekim Cumartesi günü 19.00'da Galata Rum İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilecek. ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin