112'yi arayıp evlenmek için yardım istediler. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen çağrılar şoke etti. Pişkinlikleri yok artık dedirtti

112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen bazı çağrılar duyanları şoke etti. İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan ve vatandaşların yardım çağrılarına yanıt veren 112'yi gereksiz yere meşgul eden vatandaşların söyledikleri pes dedirtti.

Google Haberlere Abone ol
112'yi arayıp evlenmek için yardım istediler. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen çağrılar şoke etti. Pişkinlikleri yok artık dedirtti
İHA

Giresun'da 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen senelik 500 bin çağrının yarısına yakını asılsız aramalarda oluşuyor.

Vatandaşların ihtiyaçlarına acil yanıt veren 112 Acil Çağrı Merkezi 7/24 görev yaparken bazı kişilerin arkadaşına sürpriz yapmak için bile polis ekibi istediği belirtildi.

112'yi gereksiz yere arayıp ihtiyacı olan asıl kişilerin sırasını alanların istekleri yok artık dedirtti.

112'yi arayıp evlenmek için yardım istediler. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen çağrılar şoke etti. Pişkinlikleri yok artık dedirtti

EN ÖNEMLİ SORUN ASILSIZ ÇAĞRILAR

Senede ortalama 500 bin çağrı yanıtladıklarını aktaran Giresun 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Mustafa Türedi, gelen aramaların yardım dışı veya asılsız aramalar olduğunu belirterek acil yardıma ihtiyacı olan kişilere hizmet sağlarken karşılaştıkları en büyük problem olduğunu kaydetti.

EVLENMEK İÇİN 112'Yİ ARADILAR

Arkadaşına şaka yapmak için polis ekibi isteyen, ufo gördüğü ihbarında bulunan veya "Evlenmek istiyorum, yardımcı olun" gibi gereksiz aramalar yapıldığını belirten Türedi, kış döneminde köy yollarının açılabilmesi için asılsız ambulans ihbarlarının dahi yapıldığını kaydetti. 

Asılsız ihbarlar hakkında yasal işlem başlatıldığı ve çeşitli cezai yaptırımların uygulandığı kaydedildi.

"HER SANİYE BİZİM VE SİZİN İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

112 Acil Çağrı Merkezi’nde kesintisiz hizmet verilebilmesi için elektrik, telefon ve internet altyapılarının yedek sistemlerle donatılarak son teknoloji cihazların kullanıldığını belirten Türedi, ayrıca gelişen teknolojiyle birlikte yeni nesil otomobillerde bulunan E-Çağrı sistemlerine (E-Call System) sahip araçların kaza anında ya da sürücüsünün bilincini kaybetmesi halinde aracın coğrafi konumuyla birlikte otomatik acil çağrı gönderdiğini, Acil Çağrı Merkezi olarak gelen bu ihbarı değerlendirerek olay yerine ekip sevk ettiklerini söyledi.

Vatandaşlara yönelik mesaj veren Türedi, "Bizler, acil yardım hizmeti vermek için 7/24 görevimizin başındayız. Ekiplerimizin mümkün olan en hızlı şekilde vatandaşlarımızın yardımına koşması için elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan tek ricamız var; lütfen 112 numarasını gereksiz yere meşgul etmesinler, 112 numarasına asılsız ihbarlarda bulunmasınlar. Çünkü geçen her saniye bizim ve sizin için çok önemli" uyarısını yaptı.

Türedi, yabancı uyruklu vatandaşlara yönelik, İngilizce, Almanca, Rusça ve Arapça dillerinde acil yardım hizmeti sağladıklarını belirtirken, işitme ve konuşma engelli vatandaşlar için de ‘Engelsiz 112’ uygulaması üzerinden hizmet verildiğini söyledi.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin