11 Eylül'de hayatını kaybedenler anıldı

11 Eylül 2001 günü gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
11 Eylül'de hayatını kaybedenler anıldı

ABD’nin New York kentinde, 11 Eylül 2001 günü gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybedenler için 12'ncisi düzenlenen anma töreninde, hayatını kaybeden 2 bin 983 kişinin ismi tek tek okundu.



Çeşitli zamanlarda 6 defa saygı duruşu gerçekleştirilen törende, New York Valisi, Andrew Cuomo, Belediye Başkanı Michael Bloomberg ve eski başkanlardan Rudolph Giuliani ile New York Belediye Meclis üyesi Christine Quinn de hazır bulundu.



Dünya Ticaret Merkezi’ne intihar saldırısı gerçekleştiren ilk uçağın çarpma anı olan 08.46’da başlayan programda, Uçakların ikiz kuleleri çarpma anları, diğer iki uçaktan birinin  Pentagon’a çarptığı ve dördüncü uçağın da Pennsylvania’da düşürüldüğü anlar ve son olarak ikiz kulelerin yıkılma anlarında olmak üzere 6 defa saygı duruşu gerçekleşti.



Dünya Ticaret Merkezi’ndeki National September 11 Memorial Plaza’da gerçekleşen anma töreninine, saldırılarda ölenlerin aileleri başta olmak üzere, New York ve farklı eyaletlerden gelen Amerikalılar katılırken, bu yıl ki kalabalığın geçen yıla nazaran daha az olduğu gözlendi.



ABD Başkanı Obama, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da anma törenlerine katılmadı. AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin