10.Garanti Çocuk Filmleri Festivali Adana'da başladı

Garanti Bankası ve TÜRSAK işbirliğiyle gerçekleştirilen Garanti Mini Bank Çocuk Filmleri Festivali’nin onuncusu 15 Nisan tarihinde Adana’da başladı.

Google Haberlere Abone ol
10.Garanti Çocuk Filmleri Festivali Adana'da başladı

Adana Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nda düzenlenen, Türkiye’nin çocuklara yönelik ilk film festivalinin açılış töreninde, sunuculuğu Ece Vahapoğlu üstlendi. 17 Nisan’a kadar Adana’da devam edecek festival, 25 – 27 Nisan tarihlerinde ise Mersin’de çocuklarla buluşacak.



Çocuklar, festivalin açılış kokteylinde; Uluslararası Berlin Film Festivali’nden ödüllü Şehre İnen Kirpiler isimli filmi izledi. İlköğretim öğrencileri Jüri Başkanı olarak Cem Gençalp Koçak, Cennet Yaren Kılıçarslan, Elif Yaşar Kaplan, İrem Kanaç ve Tolga İçen’in yer aldığı Çocuk Jürisi, Sinema Yazarı Elif Tunca’nın moderatörlüğünde yarışma filmlerini izleyerek, birinci olan filmi seçti.



Son 6 yıldır Anadolu’ya taşınarak, Ankara, İzmir, Mardin, Urfa, Diyarbakır, Adıyaman, Konya ve Aksaray’da çocukların büyük ilgisiyle karşılanan Garanti Mini Bank Çocuk Filmleri Festivali’nin Adana açılışında, TÜRSAK Vakfı Başkanı Engin Yiğitgil ve Garanti Bankası Bireysel Kitle Bankacılığı Birim Müdürü Mahmut Akten de hazır bulundu. Yiğitgil, sahneye festivale katılan çocuklarla beraber çıkarken, Festivalin 10. yılını Adana’da kutluyor olmaktan duyduğu büyük mutluluğu dile getirdi. Yiğitgil’in ardından söz alan Garanti Bankası Bireysel Kitle Bankacılığı Birim Müdürü Mahmut Akten ise “Garanti Bankası olarak, 10 yıldır, bu festivalin coşkusuna ortak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bugüne kadar, 11 şehri dolaşan Mini Bank Çocuk Filmleri Festivali, bu yıl önce Adana’da ardından Mersin’de çocuklarımızla buluşacak. Hedefimiz, farklı ülkelerdeki çocukların beğenisini kazanmış filmleri sizlere sunarak, hayal dünyanıza zenginlik katabilmek. Çocuklarımızın, 3 gün boyunca seyredecekleri çizgi film, animasyon ve filmler sayesinde yeni ve renkli bir dünyaya merhaba diyeceğine, farklı kültürlerle tanışacağına inanıyorum.” dedi.



Bu sene temasını ‘Çevre’ olarak seçen Festival kapsamında; “Küçük Kahramanlar İş Başında”, “Köfteleri Hiç Böyle Görmediniz!”, “En İyi Dostlarımız Bize Bir Şeyler Anlatıyor” ve “Fare Boris’in Maceraları” gibi eğlenceli bölümler minik izleyicilerini bekliyor olacak.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin