106 öğrenci zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerin öğle yemeğinden zehirlendikleri öğrenildi

Aydın'in Çine ve Efeler ilçesinde eğitim gören 106 öğrenci öğle yemeğinde yedikleri yemekten zehirlendi. Hastaneye kaldırılan öğrencilerin 97'si tahliye edilirken İl Milli Eğitim Müdürü konu ile ilgili soruşturma başlatılacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
106 öğrenci zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerin öğle yemeğinden zehirlendikleri öğrenildi

AYDIN’ın Çine ve Efeler ilçesinde eğitim gören 63 öğrenci öğlen yedikleri yemekten gıda zehirlenmesi yaşadıkları şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş konuyla ilgili soruşturma başlatılacağını belirterek, yemeklerden alınan numunelerin de tahlile gönderildiğini söyledi.     

Aydın’da bir yemek firması tarafından Köşk, Çine, İncirliova ve Efeler ilçelerinde 4 bin 500 öğrenciye yemek dağıtılıyor. Bugün öğlen Çorba, Makarna ve köfte yiyen öğrencilerden 5 tanesi Efeler ilçesinde Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne 58’i ise Çine Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Öğrencilerin ilkokul, ortaokul ve liselerden olduğu öğrenildi. Öğrencilerin tedavileri sürerken, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yemeklerden numune alarak inceleme başlattı.

'SORUŞTURMA BAŞLATILACAK'

İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş se konuyu yakinen takip ettiklerini ifade ederek, “Firmanın yemekleri 4 ilçede 4 bin 500 öğrenciye dağılıyor. Aynı yemekten yiyen İncirliova ve Köşk’teki öğrencilerde herhangi bir rahatsızlık yok. Ancak 5 Efeler’de 58’i de Çine’deki okullarda yaşanıyor. Öğrencilerde herhangi bir hayati tehlike yok. Tedavileri sürüyor. Gerekli çalışmalar yapıldı. Yapılan tahliller sonucunda neden olduğu belli olacak. Biz de Milli Eğitim olarak gerekli soruşturmayı başlatıyoruz” dedi. (DHA)

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin