100 gazeteci ve yazardan hükümete: Yetti artık! Yolsuzluğu ve darbecileri AKlama!

Yazar, gazeteci, akademisyen ve aktivistlerden oluşan 100 aydın hükümete, 'Yetti Artık! Yolsuzlukları da Ergenekoncuları da AK'lama' çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
100 gazeteci ve yazardan hükümete: Yetti artık! Yolsuzluğu ve darbecileri AKlama!

Yazar, gazeteci, akademisyen ve aktivistlerden oluşan 100 aydın, yolsuzluk ve rüşvet skandalı, bunun sebep olduğu politik tartışmalar ile Ergenekon davasında ceza alanların yeniden yargılanma ihtimali üzerine ortak bir metne imza attı.



Aralarında Baskın Oran, Ufuk Uras, Şanar Yurdatapan, Ferhat Kentel gibi isimlerin de bulunduğu aydınlar ‘Yetti Artık! Yolsuzlukları da Ergenekoncuları da AK’lama’ çağrısı yaptı.



17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra yaşanan hukuk dışı uygulamalar, kamudaki tasfiyeler ve darbe hükümlülerini kurtarma girişimlerine sivil toplumdan sert tepki geldi.



Aralarında yazar, gazeteci ve aktivistlerin bulunduğu 100 aydın, yolsuzluk soruşturmasına müdahale edilmesi ile Ergenekon ve Balyoz davasında ceza alanların yeniden yargılanmasına yönelik çabalara karşı ortak bir metne imza attı. ‘Yetti Artık! Yolsuzlukları da Ergenekoncuları da AK’lama’ başlığını taşıyan bildiride, yolsuzlukların üzerinin örtülmemesi ve yargının hükümete bağımlı hale getirilmemesi gerektiği vurgulandı: “Yapılanlar hem yolsuzluk yapanları hem de Ergenekoncu ve Balyozcuları aklamayı hedefliyor. HSYK’nın yapısını 2010 (Anayasa referandumu) öncesine döndürerek tümüyle hükümete bağlamaktan, yolsuzluk soruşturmasını yapan yargı mensuplarının ve kolluk güçlerinin tasfiye edilmesine kadar bir dizi hukuksuzluk gündemde.”



Haberin tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin