10 yaşındaki çocuktan Apple'a başvuru! Gözlük emojisinin kaldırılmasını istedi

10 yaşındaki Teddy, Apple'd bir dilekçe yazdı ve uygulamadaki gözlük emojisinin değişmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol
10 yaşındaki çocuktan Apple'a başvuru! Gözlük emojisinin kaldırılmasını istedi

İngiltere'nin Oxfordshire şehrinde yaşayan Teddy, gözlük kullananları temsil eden bir emojiye karşı kampanya başlattı. Apple'ın "nerd" olarak adlandırdığı ve siyah çerçeveli gözlük takan, iki köpek dişi olan bu emojiyi, Teddy "Dahi Emoji" olarak adlandırmak ve tasarımını değiştirmek istiyor.

Teddy'nin bu girişimi, gözlük takanları "inekler" gibi gösterdiği gerekçesiyle insanları incitici bulmasıyla başladı. BBC ile yaptığı bir röportajda Teddy, "Bu beni üzüyor ve sinirlendiriyor. Dünyanın dört bir yanındaki binlerce insanın da tıpkı benim gibi, bunu rahatsız edici bulacağını düşünüyorum." dedi.

KAMPANYA BAŞLATTI 

Öğretmeni Lisa Baillie'nin de destek verdiği kampanya, şu ana kadar 387 imza topladı. Kampanyaya destek verenler, Teddy'nin önerdiği "Dahi Emoji"nin gerçekleşmesini istediklerini belirtirken, bazıları da yorumlarında bu fikri olumlu bulduklarını ifade ettiler.

Dilekçede, "(Emojiyi) gözlük takan insanlar için aşağılayıcı ve saldırgan buluyorum" ifadelerini kullanan Teddy, Apple'a seslenerek emojiyi "Dahi Emoji" olarak değiştirmesi ve kendi çizdiği tasarımı kabul etmesi çağrısında bulundu.

Teddy'nin önerdiği emoji tasarımı, orijinaline benzerlik gösterse de tavşan dişleri yerine kapalı bir gülümseme içeriyor. Teddy, bu değişikliklerin gerçekleşmesi halinde Apple'ın fikirlerini benimsemesinin kendisi için "inanılmaz ve heyecan verici" olacağını söylüyor.

KUZENİYLE MESAJLAŞIRKEN FARK ETTİ

Teddy, küçük kuzeniyle mesajlaşırken bu rahatsız edici emojiyi fark ettikten sonra kampanyasını başlatmaya karar verdiğini belirtti. Gözlük takan insanların, bu emoji nedeniyle kendilerini ilk defa tavşan veya fare gibi hissedeceklerinden endişe duyduğunu aktardı.

DESTEK MESAJLARI YAĞDI

Teddy'nin kampanyasına yorum yapan kullanıcılardan biri, "Ben ve oğlum gözlük takıyoruz. Dişleri atıp 'Deha'yı markalaştırmak! Gözlük takan topluluğun bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Başbakan adayı olsan oy veririm." dedi.

Bir başka kullanıcı da, "Eğer o rahatsız edici buluyorsa, o zaman gerçekten öyledir. Bu çok önemli. Ben onun yaşındayken, çocuklar gözlük taktığında onlara her türlü korkunç şey denirdi. Bu değiştirilmeli. Onu tamamen destekliyorum." yorumunu yaptı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin