10 kişilik Beşiktaş, Nathan Redmond ve Cenk Tosun ikilisiyle Fenerbahçe'yi Kadıköy'de devirmeyi başardı

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftası yıllarca unutulmayacak bir derbiye sahne oldu. Beşiktaş 10 kişi kaldığı derbide Fenerbahçe'yi deplasmanda 4-2 mağlup ederek galibiyet serisini dört maça çıkardı.

Google Haberlere Abone ol
10 kişilik Beşiktaş, Nathan Redmond ve Cenk Tosun ikilisiyle Fenerbahçe'yi Kadıköy'de devirmeyi başardı

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş sonucu merakla beklenen derbide karşı karşıya geldi.

Yıllarca unutulmayacak bir derbiye sahne olan maçta Beşiktaş, Fenerbahçe'yi 10 kişi kalmasına rağmen 4-2 mağlup etmeyi başardı. Beşiktaş'ın golleri Redmond, Cenk Tosun(2) ve Aboubakar'dan gelirken, Fenerbahçe'nin gollerini Valencia ve İrfan Can Kahveci kaydetti.

Beşiktaş'ta Welinton 50. dakikada kırmızı kartla oyun dışında kalırken, Valencia 53. dakikada penaltı vuruşundan yararlanamadı.

SİNİRLER GERİLDİ

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan derbi mücadelesi müthiş bir tempoda başlarken maçın 30. dakikasında sinirler bir anda gerildi. Aboubakar, Samet Akaydın'dan sıyrılmaya çalışırken top Samet'e çarpıp kornere gitti. Topun kornere gitmesinin ardından Aboubakar'ın tribünlere yaptığı hareket sonrası saha bir anda karıştı.

10 kişilik Beşiktaş, Nathan Redmond ve Cenk Tosun ikilisiyle Fenerbahçe'yi Kadıköy'de devirmeyi başardı

Serdar Aziz, Aboubakar'ın yaptığı hareket dolayısıyla yanına uyarı yapmaya gelirken Cenk Tosun da bir anda tartışmaya dahil oldu ve sinirler oldukça gerildi. Hakem Halil Umut Meler oyuncular arasındaki itişmeleri izledikten sonra Samet Akayadın ve Vincent Aboubakar'a sarı kart gösterdi.

CENK TOSUN DERBİDE İLKİ YAŞADI

Fenerbahçe ağlarını 58 ve 62. dakikalarda havalandıran Cenk Tosun, kariyerinde ilk kez Fenerbahçe ağlarını havalandırdı.

10 kişilik Beşiktaş, Nathan Redmond ve Cenk Tosun ikilisiyle Fenerbahçe'yi Kadıköy'de devirmeyi başardı - Resim : 2

REDMOND MAÇIN TÜM SEYRİNİ DEĞİŞTİRDİ

İkinci yarının başında oyuna dahil olan Nathan Redmond derbide her şeyi değiştiren isim oldu. Cenk Tosun'un ve Aboubakar'ın kaydettiği gollerin asistini yapan deneyimli yıldız, 75. dakikada da ceza sahası dışından nefis bir gole imza atarak maçı 1 gol ve 3 asistle tamamladı.

YÖNETİM İSTİFA SESLERİ

Ülker Stadyumu'nda Beşiktaş'ın iki farklı öne geçmesinden sonra tribünde "yönetim istifa" tezahüratları yankılandı.

10 kişilik Beşiktaş, Nathan Redmond ve Cenk Tosun ikilisiyle Fenerbahçe'yi Kadıköy'de devirmeyi başardı - Resim : 3

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Dev derbide ilk düdük sesi geldi ve Fenerbahçe-Beşiktaş mücadelesi başladı.

8' Fenerbahçe, Pedro'nun ön alanda yaptığı pres sonrası topu kazandı. Topu önünde bulan Arda Güler ceza sahasını içinden şutunu çekti ancak top Colley'e çarpıp kornere gitti.

10' Sakatlanan Tayyip Talha yerine oyuna Welinton dahil oldu.

18' Mert Hakan hızlı geliştirdiği atakta ceza yayında bomboş olan Arda Güler'i gördü. Arda Güler'in plase vuruşunu Mert Günok rahatlıkla kontrol etti.

27' Mert Günok izin vermedi! Arda Güler'in pasında savunma arkasına sarkan Valencia'nın şutunda Mert Günok nefis bir kurtarışa imza attı.

30' Samet Akaydın ve Vincent Aboubakar sarı kart gördü.

37' Sarı kart gören Mert Hakan, Fenerbahçe'nin önümüzdeki hafta oynayacağı Fatih Karagümrük maçında cezalı duruma düştü.

41' Derbide gol perdesini Fenerbahçe'nin golcüsü Valencia açtı! Kazanılan penaltıda topun başına geçen Enner Valencia, sarı-lacivertli ekibi 1-0 öne geçirdi.

10 kişilik Beşiktaş, Nathan Redmond ve Cenk Tosun ikilisiyle Fenerbahçe'yi Kadıköy'de devirmeyi başardı - Resim : 4

43' Beşiktaş, Welinton ile beraberliğe çok yaklaştı. Welinton'un şutunda Altay çok kritik bir kurtarışa imza attı.

45' Samet Akaydın'ın büyük hatasında Aboubakar, Altay ile karşı karşıya kaldı. Aboubakar, Altay'ı geçme çalıştı ancak başarılı file bekçi Aboubakar'a geçiş izni tanımadı.

45' Fenerbahçe ilk yarıyı, Valencia'nın penaltı golüyle 1-0 önde tamamladı.

46' İkinci yarı başladı.

50' Welinton, Enner Valencia'ya yaptığı müdahale sonrasında ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve Fenerbahçe bir penaltı daha kazandı.

53' Valencia'nın kullandığı penaltı direkten dışarı gitti.

58' Beşiktaş beraberliği yakaladı. Redmond'ın sağ kanattan yaptığı ortayı şık bir kafa vuruşuyla ağlara yollayan Cenk Tosun derbiye denge getirdi.

10 kişilik Beşiktaş, Nathan Redmond ve Cenk Tosun ikilisiyle Fenerbahçe'yi Kadıköy'de devirmeyi başardı - Resim : 5

62' Beşiktaş'tan üst üste goller! Defansın arkasına atılan pasta Cenk Tosun, Altay'ı bir kez daha mağlup ederek takımını 2-1 öne geçirdi.

71' Fenerbahçe'de Emre Mor uzaklardan şansını denedi ancak top az farkla auta çıktı.

76' Beşiktaş farkı ikiye çıkardı! Oyuna sonradan giren Nathan Redmond uzak mesafeden nefis bir gol atarak skoru 3-1'e getirdi.

80' Fenerbahçe'de İrfan Can sol ayağının içiyle uzak köşeyi döşendi. Mert Günok topu parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

90' Valencia'nın ceza sahası içine çevirdiği topta bomboş pozisyonda olan Serdar Dursun istediği gibi bir vuruş yapamadı.

90+1' Beşiktaş'ta sahneye bu kez Aboubakar çıktı. Cenk'in kazandığı topta yine savunma arkasına atılan topta Aboubakar yerden düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı.

90+5' Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci'nin attığı gol maçın skorunu belirledi: 2-4.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin