10 dakikada tatlınız hazır: Hem pratik hem çok lezzetli irmik tatlı vazgeçilmeziniz olacak. Kesme irmik tatlısı nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik tatlı tarifi arayanlar için müthiş bir tarif geldi. Sadece 10 dakikada oldukça az malzemelerde şahane bir tatlı hazırlamanız mümkün. İşte kesme tatlısı için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
10 dakikada tatlınız hazır: Hem pratik hem çok lezzetli irmik tatlı vazgeçilmeziniz olacak. Kesme irmik tatlısı nasıl yapılır?

Malzemeler
Yarım su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 çay bardağı irmik
1 tane yumurta
2 su bardağı dolusu un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için;

2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
4-5 damla limon suyu

Bulamak için;
İrmik

Yapılışı;

İlk alarak tatlının şerbetini hazırlayarak başlayacağız. Uygun bir tencerenin içerisine 2,5 su bardağı şeker ve 2,5 su bardağı suyu bir tencereye alalım. 

Şeker tamamıyla eriyinceye dek karıştıralım. Kaynamaya başladıktan sonra içerisine 4 - 5 damla kadar limon suyu ilave edelim. 

Ocağın altını kapatalım ve 15 dakika daha kaynamaya bırakalım. Şerbet kaynarken biz de bu esnada tatlının hamurunu hazırlamaya başlayabiliriz.

Uygun bir yoğurma kabının içerisine 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta, yarım su bardağı yoğurt, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozunu alarak çırpalım.

1 çay bardağı irmik, 2 su bardağı unu ekleyerek elimizle yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.

Toparladığımız hamuru tezgahın üzerine alalım ve hamurumuzu 4 parçaya bölelim. Birbirine eşit 4 parçaya elde etmemiz önemli. 

Ardından hem tezgaha hem de rulonun üzerine irmik serpiştirelim. Ruloyu irmiklerin üzerinde yuvarlayarak her tarafının irmiğe bulanmasını sağlayalım.

Tüm rulolar irmikle kaplandıktan sonra ruloları 2 parmak eninde keselim. Tatlılarımızı pişirme kağıdı serili olan fırın tepsinin içerisine yerleştirelim. 

Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 35 dakika boyunca pişmeye bırakalım. Altı üstü kızaran tatlımızı uygun bir kabın içerisine alalım ve soğuyan şerbeti sıcak tatlının üzerine dökelim.

Şerbeti iyice çekmesini bekleyelim. akabinde üzerini süsleyerek servis edelim.

Afiyet olsun...

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin