10 dakikada poğaça yapmaya hazır olun: Her yiyen tarifini soracak. Kıyır kıyır mısır unlu poğaçanın müptelası olacaksınız. Mısır unlu poğaça nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik bir tarif arayanlar için bu tarif ilaç gibi gelecek. Lezzeti olay yapımı kolay bu tarif için kollarınızı sıvayın. İşte gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
10 dakikada poğaça yapmaya hazır olun: Her yiyen tarifini soracak. Kıyır kıyır mısır unlu poğaçanın müptelası olacaksınız. Mısır unlu poğaça nasıl yapılır?

Malzemeler;

Hamuru için;

3 su bardağı un
2 su bardağı mısır unu
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 paket kabartma tozu
150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
3 yemek kaşığı yoğurt
1,5 çay kaşığı tuz

İçi için;
100 gr beyaz peynir

Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

Yapılışı;

Uygun bir yoğurma kabının içerisine 150 gram tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı yoğurt, birinin sarısını üzeri için ayırdığımız 2 adet yumurta, 1,5 çay kaşığı tuz, 2 su bardağı mısır unu, 3 su bardağı un ve son olarak 1 paket kabartma tozunu alalım.

Malzemeleri kabın içerisine aldıktan sonra yoğurmaya başlayalım ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene güzelce yoğuralım.

Hamur toparlandıktan sonra hamuru tezgahın üzerine alalım ve 4 eşit parçaya alalım. 4 parçayı elimizle rulo formuna getirelim. Ardından beze formuna getirelim.

Bezeleri teker teker elimizle açalım ve içerisine peynirli iç harcı ilave edelim. Hamuru kapatarak yağlı kağıt serili olan fırın tepsinin içerisine alalım.

Tüm bezeleri bu formda sırasıyla hazırlayalım ve üzeri için ayırdığımız 1 yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürelim. 

İsteğe bağlı olarak üzerine susam ve çörek otu serpelim. Üzerine çizikler atalım ve önceden ısıttığımız 180 derece fırında alt üst fansız ayarda yaklaşık 30 dakika pişirelim.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin