10 Dakikada kesme irmik tatlısı yapmaya hazır olun: İftar sofralarınız bu tatlıyla şenlenecek. Hem pratik hem de çok lezzetli. Kesme irmik tatlısı nasıl yapılır?

İftar için pratik ve lezzetli bir tatlı arayışı içerisindeyseniz bu tatlıyı mutlaka deneyin. Sadece 10 dakika içerisinde hazırlayabileceğiniz kesme irmik tatlısı...

Google Haberlere Abone ol
10 Dakikada kesme irmik tatlısı yapmaya hazır olun: İftar sofralarınız bu tatlıyla şenlenecek. Hem pratik hem de çok lezzetli. Kesme irmik tatlısı nasıl yapılır?

Malzemeler;

Yarım su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 çay bardağı irmik
1 tane yumurta
2 su bardağı dolusu un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için;

2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
4-5 damla limon suyu

Bulamak için;
İrmik

Yapılışı;

İlk olarak şerbetimizi hazırlamaya başlayacağız. Şerbeti için uygun bir tencerenin içerisine 2,5 su bardağı şeker ve 2,5 su bardağı suyu alalım. Şeker eriyene dek güzelce karıştıralım.

Şerbet kaynadıktan sonra içerisine 4-5 damla limon suyu ilave edelim. Ocağın altını kısalım ve şerbetin 15 dakika kadar kaynamasını bekleyelim. 

Bu esnada uygun bir kabın içerisine  1 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta, yarım su bardağı yoğurt, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozunu alarak çırpalım.

1 çay bardağı irmik, 2 su bardağı unu ekleyerek elimizle yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak formda bir hamur elde etmemiz gerekiyor.

Toparladığımız hamuru tezgaha alalım ve una bulayalım. Son kez hamurumuzu yoğuralım ve hamurumuzu 4 eşit parçaya bölelim.

Birbirine eşit 4 rulo elde etmemiz gerekiyor. Ardından hem hazırladığımız ruloya hemde tezgaha irmik ilave edelim.

Ruloyu irmiklerin üzerine bulayarak her tarafının irmik olmasını sağlayalım. Rulolarımızı 2 parmak genişliğinde olacak şekilde güzelce keselim.

Tatlılarımızı fırın kağıdı serili olan tepsinin içerisinde aralıklı olacak şekilde yerleştirelim. Tüm hamurları uygun formda hazırladıktan sonra önceden ısıttığımız  170 derece fırında 35 dakika boyunca pişmeye bırakalım.

Altı üstü eşit bir şekilde kızaran tatlımızı başka bir kabın içerisine alalım ve üzerine soğuk şerbetimizi dökelim.

Tatlı şerbetini çok daha iyi çekebilmesi için dinlenmeye bırakalım. En az 2-3 saat boyunca mutlaka dinlendirmenizi tavsiye ederiz.

Akabinde dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin