10 dakikada fırında bayatlamayan mısır ekmeği yapmanız mümkün: Bir kere yapın günlerce tüketin. Mısır ekmeği nasıl yapılır?

Lezzetli mısır ekmeğini sadece 10 dakikada hazırlayarak fırına vermeniz mümkün. Bu tarif sayesinde dilediğiniz zaman mısır ekmeği yapabileceksiniz. İşte gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
10 dakikada fırında bayatlamayan mısır ekmeği yapmanız mümkün: Bir kere yapın günlerce tüketin. Mısır ekmeği nasıl yapılır?

Mısır Ekmeği İçin Gerekli Malzemeler

10 su bardağı mısır unu
Yarım su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu (elenmiş)
Yarım su bardağı sıvı yağ
5 su bardağı sıcak su

Üzeri için;
Un

Yapılışı;

Uygun bir yoğurma kabının içerisine on su bardağı kadar mısır ununu alalım. Akabinde içerisine yarım su bardağı unu, bir tatlı kaşığı tuzu, iki tatlı kaşığı şekeri ve elenmiş bir paket kabartma tozunu ilave edelim. 

Tahta kaşık yardımıyla tüm malzemeleri güzelce karıştıralım. Ardından mısır ununun ortasına bir havuz açalım. 

Havuzun içerisine  su bardağı sıvı yağ ve sıcak suyumuzdan biraz bekleyelim. Tahta kaşık ile kenarlarından alarak hamurumuzu karıştırmaya başlayalım. 

Sıcak suyumuzdan azar azar ilave ederek yoğurma işlemine başlayalım. Mısır ununun cinsine göre alacağı su miktarı değişebileceği için azar azar ilave etmeyi ihmal etmeyin.

Mısır ekmeği hamurunun kurabiye hamurundan cıvık bir formda olması gerekmektedir. Ekmeğimizi 4-5 dakika kadar güzelce yoğuralım. 

Ardından fırın tepsinin içerisine yağlı kağıdı yerleştirelim ve mısır unu ekmeğimizi kabın içerisine yerleştirelim.

akabinde ekmeği dilediğinizde büyüklükte güzelce keselim. Üzerine bir miktar kadar hafif un serperek önceden ısıttığımız 190° fırında 1 saat 15 dakika altı üstü güzelce kızarıncaya kadar pişirelim. 

Ekmeğin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra uygun bir servis tabağına ters çevirerek servise hazır hale getirebilirsiniz.

Etiketler mısır unu ekmek tarif
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin