10 büyükelçi tartışmasında krizi alevlendirecek açıklama Mark Rutte'den geldi: Büyükelçilerimiz geri adım atmadı

İş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılması konusunda aralarında ABD ve Almanya'nın da bulunduğu 10 ülkenin büyükelçilerinin yaptığı çağrı sonrası başlayan gerilim bitti derken, ortamı gerecek yeni bir açıklama Hollanda Başbakanı Mark Rutte'den geldi. G20 Liderler Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştükten sonra Hollandalı gazetecilere açıklama yapan Rutte, büyükelçilerin geri adım atmadığını söyleyerek, bu konuda yeni yol haritalarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
10 büyükelçi tartışmasında krizi alevlendirecek açıklama Mark Rutte'den geldi: Büyükelçilerimiz geri adım atmadı

10 büyükelçiden Osman Kavala açıklaması: Hollanda Başbakanı Rutte, 'Büyükelçimiz geri adım atmadı, aynı uyarıları gelecekte de yapacağız' dedi

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, 10 ülkenin büyükelçisinin, iş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılması ile ilgili yaptıkları açıklama konusunda geri adım atmadıklarını söyledi.

Rutte, "Gelecekte de benzer uyarıları yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Mark Rutte, Pazar günü Roma'daki G20 Liderler Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile geçen hafta yaşanan "büyükelçiler krizini" görüştü.

Rutte, Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası, ülkesinden gazetecilere şunları söyledi: "Hollanda'nın, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına dikkat çekme hakkını her zaman saklı tuttuğunu Erdoğan'a anlattım. Bunun içişlerine müdahale değil, evrensel değerlerin teyidi olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca bunu gelecekte de yapmaya devam edeceğimizi söyledim. Bu da, ikili ilişkilerin bir parçası."

Rutte, büyükelçilerin Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine atıfta bulundukları ikinci açıklamanın "zayıflık işareti" olarak algılanmasına ilişkin yorumlara da katılmadığını söyledi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin