1 yudumuyla migren atağı son bulacak: Migreni anında yatıştıran çay bulundu. Migrene ne iyi gelir?

Migren atakları, kişinin günlük yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen rahatsızlıklardan biridir. Bu mucizevi çayı içerek 1 yudumda sinir bozucu migren ataklarına son verebilirsiniz. İşte migren ataklarını dakikalar içinde kesen mucizevi çay

1 yudumuyla migren atağı son bulacak: Migreni anında yatıştıran çay bulundu. Migrene ne iyi gelir?

Migren bir tür baş ağrısıdır. Bulantı, kusma, ışığa ve sese karşı hassasiyet gibi belirtilerle ortaya çıkabilir. Çoğu insanda zonklayıcı bir ağrı yalnızca başın bir tarafında hissedilir.

Migren ataklarını tetikleyen belli başlı nedenler vardır. Kafein yoksunluğu, bir kadının adet döngüsü sırasında veya doğum kontrol hapı kullanımı sırasında hormon seviyelerinde meydana gelen değişiklikler tetikler.

Ayrıca yeterince uyuyamamak gibi uyku düzenindeki değişiklikler, stres, yüksek sesler veya parlak ışıklar, kaçırılan öğünler ve sigara içmek veya dumana maruz kalmak da tetikleyebilir.

Migren ataklarını hafifletmek için pek çok yöntem mevcuttur. Atakları yatıştıran ilaçlar olsa da doğal yöntemler her zaman daha sağlıklı ve etkili sonuçlar verir.

İşte migren atağını yatıştıran yöntem…

Nane çayı

Nanenin, en sık görülen baş ağrısı türü olan gerilim tipi baş ağrılarının tedavisine yardımcı olduğu bilinir. 1 fincan nane çayı şiddetli baş ağrısını dindirerek rahatlamanıza yardımcı olur.

Nane çayının diğer faydaları arasında uyanıklığın artması, mide rahatsızlıklarının sakinleşmesi ve stresin azaltılması yer alır.

1 yudumuyla migren atağı son bulacak: Migreni anında yatıştıran çay bulundu. Migrene ne iyi gelir?

Zencefil çayı

Zencefil, sağlık yararlarıyla dolu yüzyıllardır bitkisel ilaçların bir bileşeni olarak kullanılan güçlü bir bitkidir.

Çalışmalarla, zencefilin baş ağrısı ağrısını azaltmaya yardımcı olabileceği kanıtlanmış. Zencefil çayının diğer faydaları arasında bağışıklık sistemini güçlendirmek, enerjiyi arttırmak ve iltihabı azalttığı vardır.

Karanfil çayı

Karanfil çayı da tıpkı diğer iki çay gibi migren ataklarını hafifleten çaylardan biridir. Karanfil, keskin bir baharattır. Karanfil aynı zamanda baş ağrısını azaltan analjezik etkiye sahiptir.

Karanfil ayrıca sizi hastalıklara karşı korumaya yardımcı olabilecek antiviral ve antimikrobiyal özelliklerle dolu bir baharattır.

Lavanta çayı

Lavanta, bitkisel tıpta baş ağrılarından anksiyete ve depresyona kadar çok çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan, rahatlatıcı bir şifalı bitkidir.

Yapılan çalışmalar lavanta aromaterapisinin migren baş ağrılarını tedavi etmeye ve baş ağrısı şiddetini azaltmaya yardımcı olabileceğini kanıtlamış.

NOT: Bu haber genel bilgi amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına kullanmadan önce mutlaka uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin