1 yıldır aranıyordu. Efsane yazarın mezarı bulundu

Ünlü yazar Miguel de Cervantes'in mezarı bulundu.

Google Haberlere Abone ol
1 yıldır aranıyordu. Efsane yazarın mezarı bulundu

İspanyolların dünyaca ünlü yazarı Miguel de Cervantes'in mezarının, tahmin edildiği gibi Madrid'deki Trinitarias Kilisesi'nin altında olduğu açıklandı. 



Bazı tarih kitaplarına göre 23 Nisan 1616 tarihinde ölümünden hemen sonra kendi arzusu doğrultusunda Madrid'deki Convento de las Trinitarias Kilisesi'ne defnedildiği sanılan Cervantes'in mezarı yaklaşık 1 yıl süren araştırmalar sonucunda bulundu.



İspanyol haber ajansı EFE'nin, araştırma ekibine dayandırarak yayımladığı habere göre, kilisenin altındaki mezarlıkta bulunan, M ve C baş harflerinin olduğu mezar yerindeki kalıntıların Cervantes'e ve eşi Catalina de Salazar'a ait olduğu belirlendi. Yetkililer, kalıntıların "çok kötü durumda" olduğunu ancak laboratuvarda yapılan analizler sonucunda bu kalıntıların büyük ihtimalle Cervantes ve eşine ait olduğunu söyledi. 



'Don Kişot' adlı romanıyla dünya edebiyatında önemli bir yere sahip olan İspanyol yazar Miguel de Cervantes'in kalıntılarının aranmasındaki amaç, hem tarihi bir olayın ispat edilmesi hem de bunun Madrid kentinin turizm tanıtımında kullanılması olarak açıklanmıştı. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin