1 milyon Filistinli Türk vatandaşı olacak iddiasına yalanlama geldi

Sosyal medyada çıkan 1 milyon Filistinlik Türk vatandaşı olacak iddiasına Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yalanlama geldi.

Google Haberlere Abone ol
1 milyon Filistinli Türk vatandaşı olacak iddiasına yalanlama geldi
Arşiv

İsrail'in Gazze'ye yönelik katliamları ikinci ayına girdi.

Saldırılarlarda öldürülen Filistinlilerin sayısı 10 bini geçti. Dünyanın gözü kulağı bu savaştayken savaşla ilgili haberlerde gündemi sarsmaya devam ediyor.

Bu savaşla ilgili sosyal medyada Türkiye'yi yakından ilgilendiren bir iddia ortaya atılmış, "'1 milyon Filistinli Türk vatandaşı olacak' denilmişti.

YALANLANDI

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 1 milyon Filistinlinin Türk vatandaşı olarak Türkiye'de yaşayacağı yönündeki iddianın uydurma olduğunu açıkladı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, 'Netanyahu'dan açıklama: 2 milyar dolar karşılığında 1 milyon Filistinlinin Türk vatandaşı olması, Türkiye'de yaşaması konusunda Erdoğan ile anlaştık' iddiası doğru değildir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yönde bir görüşmesi veya İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun böyle bir açıklaması söz konusu değildir. İddialar tamamen uydurmadır" denildi.

1 milyon Filistinli Türk vatandaşı olacak iddiasına yalanlama geldi

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin