1 Mayıs'ta otobüsler ücretsiz mi. 1 Mayıs 2023 İstanbul, Ankara, İzmir'de toplu taşıma bedava mı olacak. 1 Mayıs otobüs, metro, metrobüs, marmaray, tramvay ücretsiz mi?

1 Mayıs'ta otobüsler ücretsiz mi araştırılıyor. 1 Mayıs resmi tatildir. Bu tarihte okullar, kamu kurum ve kuruluşları kapalı olur. Ramazan Bayramı'nda metro, metrobüs, otobüs, marmaray, tramvay ücretsiz olarak hizmet verdi. Peki 1 Mayıs'ta da otobüsler ücretsiz mi? 1 Mayıs 2023 İstanbul, Ankara, İzmir'de toplu taşıma bedava mı olacak? 1 Mayıs otobüs, metro, metrobüs, marmaray, tramvay ücretsiz mi?

Google Haberlere Abone ol
1 Mayıs'ta otobüsler ücretsiz mi. 1 Mayıs 2023 İstanbul, Ankara, İzmir'de toplu taşıma bedava mı olacak. 1 Mayıs otobüs, metro, metrobüs, marmaray, tramvay ücretsiz mi?

'1 Mayıs'ta otobüs, metrobüs, metro, marmaray ücretsiz mi olacak?' araştırmaları hız kazandı. 1 Mayıs İşçi Bayramı için geri sayım başladı. İşçileri alın terine, emeğine dikkat çekildiği 1 Mayıs, Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede resmi tatildir. Peki 1 Mayıs'ta da otobüsler ücretsiz mi?

1 Mayıs İşçi Bayramı işçiler ve emekçiler tarafından kutlanan birlik, beraberlik günüdür. Her şey 1856'da Avustralya'da taş ve inşaat işçilerinin günde sekiz saatlik iş günü için yürüyüşüyle başladı. 1 Mayıs 1886'da Amerika İşçi Sendikaları Konfederasyonu lidrliğinde işçiler günde 12 saat, haftada 6 gün olan çalışma takvimini 8 saatlik talep ile bıraktılar. Chicago'da yapılan gösterilere yarım milyon işçi katılım sağladı. 14 Temmuz-21 Temmuz 1889'da İkinci Enternasyonal'de Fransız bir işçi temsilcisinin önerisiyle 1 Mayıs tüm dünyada kutlanmaya başladı.

Ülkemizde de her yıl kutlanan 1 Mayıs'ta çeşitli etkinlikler yapılır. 1 Mayıs İşçi Bayramı resmi tatildir. Okullar, kamu kurujm ve kuruluşları bu tarihte kapalı olur. Peki 1 Mayıs'ta da otobüsler ücretsiz mi? İstanbul, Ankara ve İzmir'de toplu taşıma bedava mı?

1 MAYIS'TA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ Mİ?

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre 1 Mayıs 2023'te Ankara, İstanbul ve İzmir'de raylı toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak. 1 Mayıs'ta Gayrettepe, İstanbul Havalimanı metrosu, Marmaray, Başkentray ve İzban seferleri ücretsiz olacak.

19 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nda toplu taşımalar ücretsiz olacak. 

1 MAYIS'TA HASTANELER, ACİLLER, ECZANELER AÇIK MI KAPALI MI?

1 Mayıs'ta hastaneler kapalı olacak. Bu tarih için hastane randevusu alınamayacak. Hastanelerin acil birimleri 7 / 24 hizmet vermeye devam edecek. 

1 Mayıs'ta eczanelerin kapalı olması bekleniyor. Nöbetçi eczaneler açık olacak. 

1 MAYIS'TA KARGO AÇIK MI KAPALI MI?

1 Mayıs'ta kargoların çalışma saatleri şirketten şirkete göre farklılık gösterecek. 

1 MAYIS'TA BANKA VE BORSA AÇIK MI KAPALI MI?

1 Mayıs'ta banka ve borsaların resmi tatil dolayısıyla kapalı olması bekleniyor.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin